Cake met witte chocolade, banaan en cranberries
Cake met witte chocolade, banaan en cranberries

Bakken

Cake met witte chocolade, banaan en cranberries

  • Bakken
  • 8 personen
  • 186 kcal / portie

Ingrediënten lijst

200 g tarwebloem
180 ml amandeldrink
80 g suiker
60 g santen
60 g witte chocolade, fijngehakt
3 eieren
1 banaan
3 el gedroogde cranberry's
3 tl bakpoeder
Snuf zout
Ook nodig: cakeblik van ca. 25 cm, ingevet

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Prak de banaan in een kom en voeg de bloem, bakpoeder, suiker, eieren en amandeldrink toe; mix tot een glad beslag.
  3. Spatel de santen, de witte chocolade, de cranberry’s en een snuf zout erdoor en giet het beslag in de cakevorm. Bak in 40 tot 50 minuten goudbruin en gaar.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2020.