Caesarsalade met kip
Caesarsalade met kip

Salade

Caesarsalade met kip

  • Salade
  • 2 personen

Ingrediënten lijst

125 g ijsbergsla (voorgesneden)
2 sneetjes brood, in dobbelsteden
Gebakken kipfilet van de vorige dag
Handvol Parmezaanse kaas, geschaafd
Scheutje olijfolie
DRESSING:
100 ml olijfolie
3 ansjovissen (potje)
2 teentjes knoflook, in stukjes
1½ el citroensap
1 el wijnazijn
1 el mosterd
2 tl worcestershiresaus
Versgemalen peper

BEreidings wijze

  1. Mix de ingrediënten voor de dressing met de staafmixer tot een vrij dikke saus.
  2. Besprenkel de dobbelsteentjes brood rondom met olijfolie en bak er goudbruine, knapperige croutons van in een koekenpan. Laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Hussel de kip door de ijsbergsla en meng de dressing er voorzichtig door. Bestrooi met croutons en geschaafde parmezaan.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer.