Hoofdgerecht

Broodje kipshoarma met zelfgemaakte shoarma-specerijenmix

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 376 kcal / portie

Ingrediënten lijst

400 g kipdijbeenfilet, in reepjes
100 g crème fraîche
10 blaadjes munt, fijngesneden
4 pitabroodjes
2 teentjes knoflook, geperst
1 zak veldsla
1 limoen, het sap
Klein handje peterselie of koriander, fijngehakt
SPECERIJENMENGSEL:
2 el berbere kruiden
1 el gemalen kurkuma
1 el gemalen komijnzaad
1 el knoflookpoeder
1 el gemalen korianderzaad
1 el gemalen karwijzaad
1 el kaneel
½ el gemalen peper

BEreidings wijze

  1. Meng alle shoarmaspecerijen door elkaar en wrijf de reepjes kipdijbeenfilet in met 3 eetlepels van dit mengsel. Laat even intrekken.
  2. Roer een sausje van de crème fraîche met de knoflook, het limoensap, de gesneden munt en zout naar smaak. Schep in een schaaltje en bestrooi met een beetje specerijenmix.
  3. Bak de kip in hete olie rondom bruin en gaar, breng op smaak met zout en voeg naar smaak wat extra shoarmaspecerijen toe. Bestrooi met groene kruiden.
  4. Verwarm de broodjes in de broodrooster en snijd ze door. Serveer bij de kip, samen met de veldsla en het sausje.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer