Broccoli pesto
Broccoli pesto

Sauzen & dressings

Broccoli pesto

  • Sauzen & dressings
  • 2 personen

Ingrediënten lijst

500 g broccoli
200 ml groentebouillon
100 g Parmezaanse kaas, geraspt + extra voor garnering
2 teentjes knoflook
2 el hazelnoten, geroosterd en fijngehakt
1 el peterselie, kleingesneden
1 el citroensap
Scheut olijfolie
Zout

BEreidings wijze

  1. Breng de bouillon aan de kook en schep er de broccolistelen in.
  2. Kook ze 5 minuten, voeg dan de roosjes toe en laat ze samen met de stelen nog 4 minuten doorkoken tot ze gaar zijn.
  3. Pureer de broccolistelen en de roosjes met een staafmier, samen met hazelnoten, knoflook, peterselie, het citroensap en de geraspte Parmezaanse kaas.
  4. Maak indien nodig op smaak met zout en een scheut olijfolie. Garneer met de parmezaan.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Zomer