Boerencake met bosvruchten
Boerencake met bosvruchten

Bakken

Boerencake met bosvruchten

  • Bakken
  • 8 personen
  • 195 kcal / portie

Ingrediënten lijst

200 g boerenroomboter ongezouten
200 g bosvruchtemix (diepvries), ontdooid en goed uitgelekt
100 g zelfrijzend bakmeel
100 g suiker
4 eieren
1 citroen, de rasp
1 zakje vanillesuiker
Snufje zout
Ook nodig: cakeblik van 20-25 cm, ingevet en met bloem bestrooid

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Meng in een kom de boter, suiker, vanillesuiker en zout tot een romig mengsel.
  3. Voeg de eieren één voor één toe en mix tot een glad mengsel. Spatel de citroenrasp erdoor en daarna beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel en het boekweitmeel, net zolang tot je een glad beslag hebt.
  4. Giet de helft van het beslag in de ingevette en bebloemde cakevorm. Schep het fruit erop en giet dan de andere helft van het beslag erover.
  5. Bak de cake in ca. 1 uur en 10 minuten gaar in de oven. Laat helemaal afkoelen op een rooster.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2019.