Blueberry crumble
Blueberry crumble

Ontbijt

Blueberry crumble

  • Ontbijt
  • 2 personen

Ingrediënten lijst

150 g muesli van Meesters van de Halm
125 g blauwe bessen
3 tl pindakaas

BEreidings wijze

  1. Vermaal de helft van de 150 gram muesli in een foodprocessor of blender, zo fijn mogelijk.
  2. Haal de gemalen muesli uit de foodprocessor, bewaar in een kom en maal de andere helft nu ook, maar dan iets minder fijn.
  3. Meng nu alle gemalen muesli met 3 volle theelepels pindakaas in een mengkom. Meng zo goed mogelijk, het zal echter geen deegachtige structuur worden.
  4. Gebruik een klein ovenschaaltje met een doorsnede van ongeveer 15 cm. Smeer het ovenschaaltje eventueel lichtjes in met wat olie.
  5. Bedek de bodem nu volledig met een laag gemalen muesli van ongeveer 1,5-2 cm dik. Druk de muesli goed aan met de rug van een lepel.
  6. De tweede laag van de crumble zijn de blauwe bessen. Bedek de mueslilaag nu volledig met blauwe bessen, maar bewaar ongeveer 20 gram. Mix deze 20 gram in de foodprocessor.
  7. Strooi met een lepel de gemixte bessen over de de hele bessen heen.
  8. De laatste laag is weer de gemalen muesli. Bedek weer volledig tot er niets van de bessen te zien is en druk weer aan met de rug van een lepel.
  9. Zet het ovenschaaltje een half uur in de oven op 175 graden.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig van: Mitu's Meatless food