Bloemkoolsoep met kerrie en appel
Bloemkoolsoep met kerrie en appel

Soep

Bloemkoolsoep met kerrie en appel

  • Soep
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

750 g bloemkool, in roosjes
500 ml groentebouillon
500 ml kokosmelk
2 uien, in halve ringen
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1 appel, in blokjes
1 el olie
2 tl kerriepoeder
Zout

BEreidings wijze

  1. Verhit de olie in een soeppan en bak hierin de ui zachtjes aan.
  2. Bak de knoflook enkele seconden mee voor je de bloemkool en appel toevoegt.
  3. Schep het geheel goed om en bak het enkele minuten aan.
  4. Voeg kerrie, bouillon en kokosmelk toe en breng het geheel aan de kook.
  5. Kook de soep in 8-10 minuten gaar en pureer deze vervolgens met behulp van de staafmixer.
  6. Voeg wat zout naar smaak toe.

Boodschappen lijst