Bietencarpaccio
Bietencarpaccio

Voorgerecht

Bietencarpaccio

  • Voorgerecht
  • 4 personen
  • 193 kcal / portie

Ingrediënten lijst

300 g verse roomkaas knoflook-daslook
250 g verse geitenkaas
75 g veldsla
4 rode bieten
1 rode paprika
Klein handje verse kruiden (bieslook, kervel)
1 el witte balsamico
Zout & peper
Ook nodig: 4 hoge metalen kookringen.

BEreidings wijze

  1. Verpak de bietjes in aluminiumfolie en rooster ze in ca. 40 minuten tot 1 uur in een oven van 175ºC. Verwijder de folie en laat afkoelen.
  2. Meng ondertussen de kruiden in een kom met de geitenkaas en de roomkaas.
  3. Verwijder de kap en de zaadlijsten van de paprika en hak het vruchtvlees heel fijn. Maak op smaak met wat peper en zout en meng er een ½ eetlepel condimento door.
  4. Bekleed de onderkant van de kookringen met plasticfolie en vul ze stevig voor driekwart met het kaasmengsel. Bedek met een laagje paprika. Zet de torentjes ongeveer 1 uur in de vriezer.
  5. Schil de bieten en snijd ze met een scherp mes of goede kaasschaaf in mooie, dunne plakjes.
  6. Maak de borden op: schik de bietenplakjes in een cirkel op de borden en leg de veldsla erop. Neem de torentjes uit de vriezer en houd ze met de zijkant even onder de hete waterkraan zodat de inhoud er makkelijk uitglijdt; verwijder de plasticfolie en plaats ze midden op het bord. Besprenkel met de resterende condimento en serveer.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2019.