Dessert
Bananen-ijs met walnoten en citroen
- • Dessert
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • ½ pak plantaardige variatie op kwark
- • handje walnoten
- • 3 bananen
- • 1 citroen
BEreidings wijze
- Snijd als eerste de bananen in dunne plakjes en zet voor een nacht in de koelkast.
- Als de nacht voorbij is, haal je de bananenstukjes uit de koelkast en schep ze los van elkaar in de mixer. Voeg hier ongeveer de helft van het plantaardig alternatief voor kwark aan toe. Voeg naar smaak ook wat citroenrasp toe (voor extra smaakbeleving) en sap van een ½ citroen.
- Nu zorg je ervoor dat alles goed gemixt wordt en voeg als laatste de walnoten toe. Je kan ervoor kiezen om het ijs meteen op te eten of nog even terug in de vriezer te zetten dat het ijs weer heel hard wordt (is een kwestie van smaak).
Tips
Dit recept is afkomstig van The Lemon kitchen Heb je bananen, maar zijn ze rijp en een beetje bruin geworden? Geen probleem dat is juist nog LKKRDR!
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!