Aziatische stoofpot met champignons
Aziatische stoofpot met champignons

Hoofdgerecht

Aziatische stoofpot met champignons

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

400 g tofu natuur
½ bussel lente-uitjes
2 rode chilipepers, mild
1 kleine ui
300 g witte of kastanjechampignons
150 g wortelen
150 g peultjes
100 g tuinbonen
6 el plantaardige olie
1 el sojasaus
150 ml groentebouillon
1 el curry, mild
snufje zout
snufje peper uit de molen

BEreidings wijze

  1. Dep de tofu droog en snijd in blokjes. Snijd de lente-uitjes en de chilipepers in kleine ringen en hak de uien fijn.
  2. Verdeel de champignons in vieren. Halveer de wortelen en snijd ze schuin in fijne halve manen.
  3. Snijd de peulen in 2 cm brede stukken. Verhit de helft van de olie in een wok of laat kort inkoken. Doe de tofu in de pan en bak deze kort. Neem de tofu uit de pan en zet opzij. Giet de rest van de olie in de pan en verhit even. Fruit de ui en de chilipepers in de pan. Voeg de wortelmaantjes en de peulen toe en laat 4 minuten mee fruiten.
  4. Voeg de tofublokjes en de lente-uitjes toe en meng ze onder de andere groenten. Voeg de groentebouillon toe en laat kort koken. Breng op smaak met zout en peper en serveer met rijst of noedels.

Boodschappen lijst