Appeltaart
Appeltaart

Bakken

Appeltaart

  • Bakken
  • 6 personen

Ingrediënten lijst

DEEG:
275 g zelfrijzend bakmeel
150 g koude boter, in blokjes
70 g stevia zoetpoeder
1 ei
½ tl zout
Mespunt kaneel
VULLING:
1 kg zure appels
1 ei
1 citroen, het sap
7 el stevia zoetpoeder
2 el sinaasappelmarmelade
2 el rozijnen
1 tl kaneel

BEreidings wijze

  1. Kneed met koele hand een samenhangend deeg van alle deegingrediënten. Wikkel de deegbal in plasticfolie en laat 30 minuten in de koelkast rusten.
  2. Klop voor de vulling het ei met het citroensap, zoetpoeder en kaneel door elkaar met een mixer.
  3. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes. Schep de appelblokjes en de rozijnen door het eimengsel.
  4. Vet een springvorm (24 cm) in en verwarm de oven voor op 175ºC.
  5. Bekleed de vorm met het deeg en verdeel de vulling erover.
  6. Bak de taart in het midden van de voorverwarmde oven in ca. 60 minuten goudbruin en gaar.
  7. Haal de taart uit de oven en laat in de vorm afkoelen.
  8. Verwarm de sinaasappelmarmelade en bestrijk de appeltaart hiermee. Verwijder de ring van de springvorm zodra het gebak van de rand loslaat.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Special.