Bakken
Appelcrispcake
- • Bakken
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • CAKE:
- • 150 g speltbloem
- • 150 g boter, op kamertemperatuur
- • 150 g rietsuiker
- • 3 eieren
- • 1 tl baksoda
- • APPELVULLING:
- • 3 grote appels, geschild en in stukken
- • 1 el rietsuiker
- • 1 el kaneel
- • CRISPY CRUMBLE:
- • 125 g kokosbloesemsuiker
- • 60 g speltbloem
- • 60 g boter
- • 40 g grove havervlokken
- • Snufje zout
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Zeef voor de cake bloem en baksoda. Klop de boter tot lichtgekleurd. Voeg de suiker toe en klop tot een romige massa. Voeg vervolgens één voor één de eieren toe.
- Spatel het bloemmengsel beetje bij beetje door het botermengsel en verdeel het cakebeslag over een ingevette bakvorm.
- Meng voor de appelvulling suiker en kaneel. Strooi de helft van dit mengsel over de cakebodem. Verdeel de stukjes appel erover en bestrooi met de rest van het kaneelmengsel.
- Meng voor de crumble de boter, bloem, suiker, havermout en zout tot een kruimelig deeg. Verdeel over de appelvulling en druk goed aan.
- Bak de appelcake in ca. 45 minuten goudbruin in de oven.
Boodschappen lijst
- Grove havervlokken
2,39 500 Gram
removeadd product to cart - Ongezouten roomboter
3,89 250 Gram
removeadd product to cart - Kokosbloesemsuiker
4,19 275 Gram
removeadd product to cart - Gemalen kaneel
2,79 35 Gram
removeadd product to cart - Baksoda
3,69 300 Gram
removeadd product to cart - Eieren
3,19 6 stuks
removeadd product to cart - Speltbloem
3,79 1 kg
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!