Appelcrispcake
Appelcrispcake

Bakken

Appelcrispcake

  • Bakken
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

CAKE:
150 g speltbloem
150 g boter, op kamertemperatuur
150 g rietsuiker
3 eieren
1 tl baksoda
APPELVULLING:
3 grote appels, geschild en in stukken
1 el rietsuiker
1 el kaneel
CRISPY CRUMBLE:
125 g kokosbloesemsuiker
60 g speltbloem
60 g boter
40 g grove havervlokken
Snufje zout

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Zeef voor de cake bloem en baksoda. Klop de boter tot lichtgekleurd. Voeg de suiker toe en klop tot een romige massa. Voeg vervolgens één voor één de eieren toe.
  3. Spatel het bloemmengsel beetje bij beetje door het botermengsel en verdeel het cakebeslag over een ingevette bakvorm.
  4. Meng voor de appelvulling suiker en kaneel. Strooi de helft van dit mengsel over de cakebodem. Verdeel de stukjes appel erover en bestrooi met de rest van het kaneelmengsel.
  5. Meng voor de crumble de boter, bloem, suiker, havermout en zout tot een kruimelig deeg. Verdeel over de appelvulling en druk goed aan.
  6. Bak de appelcake in ca. 45 minuten goudbruin in de oven.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst.