Lunch
American pumpkin pancakes
- • Lunch
- • 8 personen
- • 58 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 250 g pompoen, geschild en in stukken
- • 100 g verse pesto
- • 100 g bloem
- • 100 ml (plantaardige variatie op) melk
- • 75 g kiemen naar keuze
- • 1 ei
- • 1 teentje knoflook, geperst
- • 1 el kokosolie
- • ½ el Italiaanse kruiden
- • ½ el bakpoeder
- • Snuf zout
BEreidings wijze
- Leg de stukken pompoen in een pan en zet ze net onder water. Breng aan de kook en kook de pompoen zacht en gaar. Giet de pompoen af en pureer met een staafmixer. Voeg de andere ingrediënten toe aan de pompoenpuree, behalve de kokosolie, de kiemen en de pesto, en roer tot een dik en glad beslag.
- Verhit 1 eetlepel kokosolie in een koekenpan. Maak hoopjes van ongeveer 1 flinke eetlepel beslag in de pan en laat ze uitlopen tot kleine, dikke pannenkoekjes. Keer halverwege. Bak door tot al het beslag op is.
- Serveer de pannenkoekjes belegd met pesto en kiemen.
Boodschappen lijst
- Tarwebloem
2,19 1 kg
removeadd product to cart - Eieren
3,19 6 stuks
removeadd product to cart - Bakpoeder
1,09 3 stuks
removeadd product to cart - Italiaanse kruiden
2,99 28 Gram
removeadd product to cart - Verse pesto basilicum
3,49 100 Gram
removeadd product to cart - Oranje pompoen
4,98 1 stuks
removeadd product to cart - Haverdrink
4,09 1 LITER
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest Wijntip! Net als het gerecht heeft deze mousserende Pozzo een zachte en lange smaak en een zachte 'mousse'. Daarnaast kunnen wat tonen van appel, peer en amandelen in de wijn herkend worden.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!