Aardappel knolselderijsoep met venkelworst
Aardappel knolselderijsoep met venkelworst

Soep

Aardappel knolselderijsoep met venkelworst

  • Soep
  • 4 personen
  • 320 kcal / portie

Ingrediënten lijst

1 l groentebouillon
500 g kruimige aardappels, geschild en in stukken
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 ui, gesnipperd
½ knolselderij, vlak voor gebruik geschild en in stukken
4 el sojacuisine of room
2 el olie
1 tl tijmblaadjes
TOPPING:
8 plakjes droge worst met venkelzaad, in blokjes gesneden
2 el bieslook, fijngesneden

BEreidings wijze

  1. Fruit de ui en knoflook in de olie. Voeg na 5 minuten de aardappels en de knolselderij toe en fruit even mee.
  2. Giet de bouillon erbij en voeg de tijm toe. Laat rustig koken tot de aardappels en knolselderij gaar zijn (ca. 10 minuten).
  3. Bak ondertussen de worst knapperig in een koekenpan en laat uitlekken.
  4. Pureer de bouillon met een staafmixer. Voeg de sojacuisine of room toe.
  5. Top met stukjes gebakken worst en bieslook.

Boodschappen lijst

Tips

Het venkelzaad in deze droge worst zorgt voor een kruidige, anijsachtige smaak. Daardoor is dit soepje perfect voor bij de borrel! Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2021.