Welkom bij Ekoplaza

Start je bestelling door een afdeling te kiezen.

VERDER
1/4
Boodschappen doen

Zoek snel naar gezonde producten

Je kunt met een lijstje samenstellen.

VERDER
2/4

Dit is jouw lijstje en mandje.

Hier verzamel je jouw boodschappen en rond je het bestelproces af. Kies voor thuisbezorgen of afhalen bij éen van onze winkels bij jou in de buurt.

VERDER
3/4

ZONDER ZORGEN JEZELF VERZORGEN:
weet jij wat je smeert?


Als bewuste consument weet je vast wel wat op je brood smeert. Maar hoe zit het met wat je op je lichaam smeert? Weet jij van jouw verzorgingsproducten wat er precies inzit? En wat dit doet met je lichaam? Kies voor onze verzorgingsproducten, dan weet je zeker dat dit goed zit!

Bij Ekoplaza verkopen we namelijk alleen gecertificeerde natuurcosmetica. En dat is anders dan producten waar alleen de term ‘natuurlijk’ op staat. Daar hangt geen keurmerk aan en die zijn dus niet beschermd. Zonder keurmerk kan een product alsnog synthetische stoffen en parabenen bevatten, zolang er maar ‘iets’ natuurlijks in zit, mag het die naam dragen. Eigenlijk een loze kreet of marketingtruc dus, die veel wordt gebruikt in het conventionele kanaal.

Verzorg jezelf met het beste uit de natuur

Kiezen voor Weleda, dat is kiezen voor 100% natuurlijke verzorgingsproducten met pure ingrediënten die worden geselecteerd op basis van hun specifieke werking en mildheid voor de huid. Elk product heeft een unieke formule die wordt samengesteld zodat de ingrediënten elkaars werking versterken. Gezichts- en lichaamsverzorging, babyverzorging en nog zoveel meer: Weleda biedt producten voor het hele gezin.

Met respect voor mens en natuur
Kwaliteit en duurzaamheid gaan bij ons hand in hand, al meer dan 90 jaar lang. Enkel natuurlijke grondstoffen die op een duurzame manier zijn geteeld en waar een eerlijke prijs voor is betaald, kunnen bijdragen aan een hoogkwalitatief verzorgingsproduct. Een deel van onze ingrediënten telen we zelf in onze biodynamische tuinen. Het grootste deel van de grond- stoffen nemen we echter af van partners van over de hele wereld, met wie we duurzame teeltprojecten opzetten.

Martina Gebhardt

Bekijk alles 27

Happy aging in plaats van anti-aging

Martina Gerbhardt is gevestigd in een klooster in Wessobrun (Duitsland), hier worden verzorgingsproducten gemaakt op basis van grondstoffen van Demeter-kwaliteit. Wat ons betreft kun je Martina echt een pionier noemen! Al ruim 30 jaar zet zij zich in voor haar ideaal. Martina is namelijk voorstander van het natuurlijke verouderingsproces. Volgens haar is ‘anti-aging’ de constante strijd tegen het verlies van meisjesachtige gladheid, terwijl we dit verouderingsproces juist moeten koesteren. Daarom bewandelt Martina Gerbhardt met haar filosofie van ‘Happy Aging’ een andere weg. Wat ons betreft het juiste (schoonheids)ideaal!

Verstoring in het biologische evenwicht

Hormoonverstorende stoffen, zoals parabenen (voor een langere houdbaarheid) kunnen invloed hebben op de hormoonhuishouding in het lichaam, met mogelijk een schadelijk gevolg. Dermatologen constateren een toename van allergieën voor dit soort conserveermiddelen. Er is een lange lijst met verboden stoffen en daar komen steeds weer stoffen bij. Er is een definitie voor hormoonverstoring in de maak. In de toekomst wordt van daaruit bepaald wat wel en niet mag worden gebruikt. Maar waarom zou je hierop wachten, als je ook natuurlijke cosmetica en verzorging kunt gebruiken? Synthetische en niet-huideigen stoffen kunnen direct of indirect verstoringen in het biologische evenwicht van je huid veroorzaken, vooral bij gebruik op lange termijn.
 

Natuurlijk in evenwicht met Harmonie!

De producten van Harmonie bevatten natuurlijke, zuivere en werkzame plantenoliën, etherische oliën en heilzame kruiden, waar mogelijk uit biologische teelt. De ingrediënten zijn met grootste zorg geselecteerd en worden vervolgens ambachtelijk vervaardigd. Opgedane kennis en ervaring in combinatie met een uitzonderlijke passie voor mens, natuur en duurzaamheid zijn de basis voor een hoogwaardig natuurzuivere Harmonie serie. Harmonie producten zijn gecertificeerd door BDIH, ICADA en EcoControl! YES! YES! Harmonie is cruelty free!

Harmonie ontwikkelt en produceert al sinds 1990 natuurlijke huidverzorgingsproducten op basis van traditionele, authentieke en originele natuurrecepten. In de loop van 2016 is het merk opnieuw gelanceerd, met een hippe & frisse uitstraling dat het verdient! De nieuwe look, verbeterde verpakkingen, prijs en heilzame balans van werkzame stoffen, zal de overgang van synthetische cosmetica naar natuurlijke cosmetica makkelijker maken.

Je huid als belangrijkste orgaan

Als je weet dat je huid je grootste en belangrijkste orgaan is, dan spreekt het toch eigenlijk voor zich dat je er voorzichtig mee omgaat? De natuurlijke verzorgings- en cosmeticaproducten die je bij Ekoplaza vindt, voeden en herstellen jouw huid op natuurlijke wijze. De talrijke positieve effecten van natuurlijk verzorgende oliën uit plantenproducten zijn al lange tijd bekend bij de volksgeneeskunde. Dan is het toch logisch om voor deze producten te kiezen?!

Botanique van nature verzorgend

Kennen jullie Botanique al? Je herkent het in onze schappen aan de fijne zacht-witte verpakkingen met vriendelijk gekleurde bladvormen. Botanique gaat uit van natuurlijke schoonheid en de invloed die de kracht van de natuur hierop heeft. De producten zijn geïnspireerd op het goede dat de natuur te bieden heeft. Ze combineren de voedende, hydraterende en herstellende werking van krachtige planten met moderne wetenschap. Botanique is er namelijk van overtuigd dat dit een positieve invloed heeft op de natuurlijke schoonheid van huid en haar.

Botanique: cosmetica uit plantaardige en natuurlijke grondstoffen

  • gecertificeerde natuurlijke cosmetica (BDIH)
  • met natuurlijke plantenextracten en hoogwaardige etherische oliën
  • vrij van synthetische geur- en kleurstoffen en conserveringsmiddelen
  • vrij van minerale oliën, parabenen, siliconen en PEG
  • vrij van microplastics (zero plastic inside)