Welkom bij Ekoplaza

Start je bestelling door een afdeling te kiezen.

VERDER
1/4
Boodschappen doen

Zoek snel naar gezonde producten

Je kunt met een lijstje samenstellen.

VERDER
2/4

Dit is jouw lijstje en mandje.

Hier verzamel je jouw boodschappen en rond je het bestelproces af. Kies voor thuisbezorgen of afhalen bij éen van onze winkels bij jou in de buurt.

VERDER
3/4
Boodschappen doen

ZONDER ZORGEN JEZELF VERZORGEN:
weet jij wat je smeert?


Als bewuste consument weet je vast wel wat op je brood smeert. Maar hoe zit het met wat je op je lichaam smeert? Weet jij van jouw verzorgingsproducten wat er precies inzit? En wat dit doet met je lichaam? Kies voor onze verzorgingsproducten, dan weet je zeker dat dit goed zit!

Bij Ekoplaza verkopen we namelijk alleen gecertificeerde natuurcosmetica. En dat is anders dan producten waar alleen de term ‘natuurlijk’ op staat. Daar hangt geen keurmerk aan en die zijn dus niet beschermd. Zonder keurmerk kan een product alsnog synthetische stoffen en parabenen bevatten, zolang er maar ‘iets’ natuurlijks in zit, mag het die naam dragen. Eigenlijk een loze kreet of marketingtruc dus, die veel wordt gebruikt in het conventionele kanaal.

Martina Gebhardt

Bekijk assortiment 23

Verstoring in het biologische evenwicht

Hormoonverstorende stoffen, zoals parabenen (voor een langere houdbaarheid) kunnen invloed hebben op de hormoonhuishouding in het lichaam, met mogelijk een schadelijk gevolg. Dermatologen constateren een toename van allergieën voor dit soort conserveermiddelen. Er is een lange lijst met verboden stoffen en daar komen steeds weer stoffen bij. Er is een definitie voor hormoonverstoring in de maak. In de toekomst wordt van daaruit bepaald wat wel en niet mag worden gebruikt. Maar waarom zou je hierop wachten, als je ook natuurlijke cosmetica en verzorging kunt gebruiken? Synthetische en niet-huideigen stoffen kunnen direct of indirect verstoringen in het biologische evenwicht van je huid veroorzaken, vooral bij gebruik op lange termijn.
 

Je huid als belangrijkste orgaan

Als je weet dat je huid je grootste en belangrijkste orgaan is, dan spreekt het toch eigenlijk voor zich dat je er voorzichtig mee omgaat? De natuurlijke verzorgings- en cosmeticaproducten die je bij Ekoplaza vindt, voeden en herstellen jouw huid op natuurlijke wijze. De talrijke positieve effecten van natuurlijk verzorgende oliën uit plantenproducten zijn al lange tijd bekend bij de volksgeneeskunde. Dan is het toch logisch om voor deze producten te kiezen?!