Welkom bij Ekoplaza

Start je bestelling door een afdeling te kiezen.

VERDER
1/4
Boodschappen doen

Zoek snel naar gezonde producten

Je kunt met een lijstje samenstellen.

VERDER
2/4

Dit is jouw lijstje en mandje.

Hier verzamel je jouw boodschappen en rond je het bestelproces af. Kies voor thuisbezorgen of afhalen bij éen van onze winkels bij jou in de buurt.

VERDER
3/4
Boodschappen doen

'EEN BRON VAN VEZELS'

Je ziet het vast vaak op verpakkingen staan: ‘Een bron van vezels’. Maar wat zijn vezels eigenlijk?

Vezels zijn piepkleine deeltjes van planten, voornamelijk afkomstig uit de celwanden hiervan. Je krijgt vezels binnen via het eten van plantaardige voeding. Goede bronnen van vezels zijn groenten, fruit, noten, volkorengranen en zaden.

De volgende 5 producten zijn absolute toppers als het gaat om vezels!

ONOPLOSBARE VEZELS
Een tekort aan onoplosbare vezels kan leiden tot verstopping. Er zijn namelijk twee groepen vezels: onoplosbare vezels en oplosbare vezels. De belangrijkste taak van onoplosbare vezels is het creëren van massa wat nodig is voor darmbewegingen. Goede bronnen van onoplosbare vezels zijn (volle) granen, peulvruchten, asperges, spruitjes, wortels, maïs, zaden en koolsoorten. Mede om deze reden is het goed om meer linzen te eten. Linzen worden steeds meer gebruikt als een alternatief in diverse producten:

OPLOSBARE VEZELS
Prebiotische vezels oftewel de oplosbare vezels vormen een voedingsbron voor de darmbacteriën van de dikke darm. De voornaamste bron van oplosbare vezels zijn groente en fruit, en dan met name witlof, prei, aardpeer, artisjok, banaan, appel, asperges, ui en knoflook. Maar ook haver, noten, zaden en resistant starches zoals aardappelzetmeel en arrowroot bevatten oplosbare vezels.