Welkom bij Ekoplaza

Start je bestelling door een afdeling te kiezen.

VERDER
1/4
Boodschappen doen

Zoek snel naar gezonde producten

Je kunt met een lijstje samenstellen.

VERDER
2/4

Dit is jouw lijstje en mandje.

Hier verzamel je jouw boodschappen en rond je het bestelproces af. Kies voor thuisbezorgen of afhalen bij éen van onze winkels bij jou in de buurt.

VERDER
3/4

Tussendoortjes
met minder suiker

Wist je dat we gemiddeld 1,5 - 2 keer meer suiker binnen krijgen dan wordt aanbevolen door de Wereldgezondheidsorganisatie? Dit komt onder andere door toegevoegde suikers in ons eten. Wil jij gewoon lekker eten, maar wel met minder suiker? Een goede stap is om suikerbewust om te gaan met je tussendoortjes. Bekijk onze slimme tips!

Suikerbewust

Bekijk alles 45

Minder zoet snacken?
24 producten om te varieren


Behoefte aan een tussendoortje? Als je maag rammelt kan dat ook betekenen dat je dorst hebt. Je lichaam heeft vocht nodig om o.a. de spijzen te verteren. Probeer eens een glas water in plaats van naar iets zoets te grijpen!

Ondanks dat water een verantwoorde oplossing is, kan een tussendoortje met minder suiker soms ook een prima keuze zijn. Eet je graag gedroogd fruit als snack tussendoor? Best lekker af en toe! Maar liever niet meer dan 20 gram per dag. Gedroogd fruit bevat meer suiker dan vers fruit.

Wist je dat frisdranken vaak vol energie en suiker zit? De dranken verzadigen niet, waardoor het vaak geen vulling is voor je lekkere trek. Appelsap bevat bijvoorbeeld net zoveel suiker als frisdrank en is dus helemaal niet zo gezond. Eet als tussendoortje liever fruit in vaste vorm, dan krijg je meer vitaminen binnen (want die zitten vaak net onder de schil), en vezels (die pers je kapot als je er sap van maakt).

Suikerbewuste dranken

Bekijk alles 20
Ijsje

Meloen-almondstart

6 personen
Vergroot je kennis

Ontbijt

› Meer inspiratie
Vergroot je kennis

Lunchen!

› Mis het niet!
vergroot je kennis

Lekker met minder suiker

› Doe mee!