Welkom bij Ekoplaza

Start je bestelling door een afdeling te kiezen.

VERDER
1/4
Boodschappen doen

Zoek snel naar gezonde producten

Je kunt met een lijstje samenstellen.

VERDER
2/4

Dit is jouw lijstje en mandje.

Hier verzamel je jouw boodschappen en rond je het bestelproces af. Kies voor thuisbezorgen of afhalen bij éen van onze winkels bij jou in de buurt.

VERDER
3/4

Stel je plankje samen!

Onze tip voor een feestelijke avond? Stel een plankje samen met lekkere, bijzondere ingrediënten. Neem bijvoorbeeld Italiaanse kaasjes, met bijpassende lekkernijen en Italiaanse wijn. Zo kan iedereen genieten van de verschillende hapjes en is er voor ieder wat wils. Bijkomend voordeel? Je hebt er zels nauwelijks nog omkijken naar!

Het ideale plankje

100% biologische Parmigiano

Parmigiano reggiano mag alleen zo heten als de kaas uit het gebied van de provincies Modena, Parma, Reggio, Emilia en delen van Bologna en Mantua komt en het ‘Parmigiano Reggiano’-zegel aan de zijkant van de kaas draagt. Het ‘Consorzio del Formaggio Parmigiano Reggiano’ beheert de productie. De Reggiano die wij aanbieden wordt nog volgens het oude recept gemaakt: met alleen 100% biologische uit de streek afkomstige melk en (dierlijk) stremsel. De rijping is minimaal 12 en optimaal 20 tot 24 maanden.

Alle vier de kazen dragen het DOP-logo (Denomina zione origine protetta) omdat het kaas met een beschermde oorsprongsbenaming is. Deze producten mogen alleen worden geproduceerd in een bepaalde regio en de grondstoffen moeten afkomstige zijn uit deze regio.

Uit de buurt van Milaan..

Gorgonzola komt oorspronkelijk uit een klein dorpje in de buurt van Milaan en wordt gemaakt van ‘niet afgeroomde koemelk’. Tegenwoordig komt de échte gorgonzola uit de provincies Lombardije en Piemonte. Aan de melk worden fermentatiebevorderende stoffen en de ‘Penicillium Roqueforti’-schimmel toegevoegd, die verantwoordelijk zijn voor de karakteristieke smaak en het blauwe uiterlijk. Probeer ook eens peer met gorgonzola!