Welkom bij Ekoplaza

Start je bestelling door een afdeling te kiezen.

VERDER
1/4
Boodschappen doen

Zoek snel naar gezonde producten

Je kunt met een lijstje samenstellen.

VERDER
2/4

Dit is jouw lijstje en mandje.

Hier verzamel je jouw boodschappen en rond je het bestelproces af. Kies voor thuisbezorgen of afhalen bij éen van onze winkels bij jou in de buurt.

VERDER
3/4
Boodschappen doen

Het zijn de LKKRDR weken!

Dat staat voor LKKRDR voor je gevoel, LKKRDR in je vel én LKKRDR van smaak: dát is Ekoplaza. Of het nu gaat om de smaak, je gezondheid of vanwege het achtergrondverhaal bij onze producten. Onze kennis delen we graag met jou tijdens de LKKRDR weken.

Tot en met 4 juli kun je genieten van aantrekkelijke aanbiedingen, sparen voor korting, kans maken op fantastische prijzen en profiteren van blijvende prijsverlagingen. Maar bovenal versteld staan van onderscheidende verhalen voor een betere wereld.

Fish & More kabeljauwhaasje: LKKRDR, duurzaam gevangen
Vis is duur. Echte kabeljauw tenminste wel. Die kun je goedkoper maken door heek als kabeljauw te verkopen. Of stukjes vis aan elkaar te plakken. Of water en fosfaat toe te voegen. Wij kiezen voor échte, grote kabeljauw uit Europa. Duurzaam gevangen in het visseizoen. Want bijdragen aan de natuur is LKKRDR.

Je kunt kabeljauw jaarrond kopen, elke dag, daar waar dit het goedkoopste is. Of dubbel gevroren kabeljauw uit China halen. Of alleen de kleinste kabeljauws vangen. Of heek vangen en dat als kabeljauw verkopen. Daarmee kun je goedkoop scoren in je winkel. Onze kabeljauw is echt en mét MSC-keurmerk. Duurzaam gevangen en niet geïnjecteerd met water en fosfaat (dat het water ‘bindt’). Duurzaam gevangen betekent bijdragen aan de natuur onder water en nadenken over de toekomst. Zodat we ook dan vis kunnen blijven vangen en eten. Er moet dus voldoende vis in de zee achterblijven voor nieuwe aanwas. Alleen grote, volwassen vissen worden gevangen en de kleine vissen worden achtergelaten. Het doel is om zo min mogelijk schade aan te brengen aan zeebodem, het milieu, zeevogels en zeezoogdieren.

De Franse vissersboot vaart in het visseizoen en alleen dikke kabeljauws gaan aan boord. Dus geen dunne filetjes in het schap, maar mooie dikke kabeljauwhaasjes. Deze worden direct aan boord, binnen 24 uur verwerkt en ingevroren. Eenmaal bij Fish & More wordt deze pas ontdooid en verder gefileerd als Ekoplaza een bestelling doet. Die ligt de volgende dag in de winkel. Daarom zijn geen E-nummers ter conservering nodig. Check de verpakking op productiedatum en THT maar eens. Verse échte kabeljauwhaas is LKKRDR.

Fish & More is ook het eerste Nederlandse merk voor biologische vis, schaal- en schelpdieren, met bovendien alle keurmerken voor duurzaamheid. Logisch, want vis zit in de genen van eigenaar Jurgen van Bakel. Met een vader die in de vis zat, wilde hij niets liever dan visboer worden. Een duurzame, biologische visboer! Voor de kabeljauw werkt Jurgen met één vissersschip, die in vier maanden tijd vier keer een maand lang uitvaart. Alleen in het seizoen. Daarmee garanderen zij de mooiste kabeljauwvangst. Dankzij de diepgevroren vis heeft Jurgen het hele jaar dezelfde kwaliteit. Zijn echte Gadus morhua (kabeljauw) heeft uiteraard het MSC-keurmerk.

LKKRDR zoals in de sixties

Witlof: LKKRDR, zoals in de sixties
In de jaren ’60 was er alleen maar witlof uit de grond. Tegenwoordig groeit dit witte kropje vooral in bakken met water. Onze witlof is authentiek én uniek. Van puur origine, dus uit de grond. Dat maakt ‘m steviger, minder bitter en met een kleine kern. Daarvan gooi je veel minder weg. Meer witlof voor je geld is LKKRDR.

Grondwitlof is bij uitstek een product van traditie, van mensenhanden en van aarde. Maar tegenwoordig wordt de meeste witlof in waterbakken geteeld. Onze teler Fred Willemsen is dan ook behoorlijk uniek. Als enige in de Benelux teelt hij de witlof het hele jaar door in de grond. De witlofpen gaat in een bak aarde die doorwortelt op de natuurlijke bodem in de donkere schuur. Zo komt een puur, wit kropje tevoorschijn: witlof. Na de oogst gaat de inhoud van de bak naar de composthoop om later weer te worden gebruikt als voeding voor de andere biologische groenteteelt. De witlof van Fred met vaste krop, weinig pit en een minder bittere smaak is LKKRDR. Zijn mooie witte kleur krijgt witlof door de wortel van de witlofplant in het donker te laten uitlopen. Alleen de witlofkrop wordt geoogst.

Witlof kan op twee verschillende manieren worden getrokken: op water en in de volle grond. Fred van Puur Origine doet het met de ouderwetse smaakmethode; in volle grond! Al 30 jaar wordt er in het Limburgse Grubbenvorst biologisch gewerkt. Dus op grond waar al die jaren geen chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest op is gebruikt. Dankzij Fred, die op een moderne manier in de grond teelt, krijg je dezelfde smakelijke witlof zoals die in de jaren ’60 en ’70 heel gewoon was. Een heel verschil met witlof die op water is geteeld! Proef zelf maar.

Ze zijn in kleine porties gebakken in 100% biologische zonnebloemolie. Dat geeft ze een lekkere crispy bite. De bijzondere mediterrane kruidenmix van rozemarijn, tomaat en diverse specerijen geeft ze een zomerse smaak. Deze chips is gist- en allergeenvrij, zonder toegevoegde suikers, vegan en helemaal biologisch. 

In 2013 besloten enkele enthousiaste voedingsprofessionals de lekkerste biologische chips te gaan maken. In Emmeloord: de aardappel hoofdstad van Nederland. Hier staat de fabriek letterlijk tussen de aardappelvelden. De gebruikte aardappels komen bij voorkeur direct van dit land, want de makers voelen zich sterk betrokken bij de lokale telers en boeren. Inmiddels is er ook groentechips. Hiervoor gebruiken ze puur en alleen producten uit de polder. Jammer dat de bataat in Nederland niet groeit. Met Go Pure geniet je van échte chips: 100% biologisch, zodat je het beste krijgt wat de natuur te bieden heeft. En dat proef je.

Mayonaise wordt meestal door miljoenenbedrijven gemaakt, die van ons komt van een kleine ondernemer uit Zierikzee. Daar maakt Ton al 30 jaar op ambachtelijke wijze biologische mayonaise en mosterd. Dankzij zijn kennis en enthousiasme om het steeds beter te doen, maakt hij inmiddels diverse (h)eerlijke mayonaises en mosterdsoorten. Dankzij zonnepanelen, zonneboilers en warmtepompen voorziet hij in zijn eigen energiegebruik. De overige duurzame elektriciteit gaat naar zijn elektrische bestelauto’s. Want behalve onafhankelijk zijn, wil Ton graag zo min mogelijk milieuschade veroorzaken.