Welkom bij Ekoplaza

Start je bestelling door een afdeling te kiezen.

VERDER
1/4
Boodschappen doen

Zoek snel naar gezonde producten

Je kunt met een lijstje samenstellen.

VERDER
2/4

Dit is jouw lijstje en mandje.

Hier verzamel je jouw boodschappen en rond je het bestelproces af. Kies voor thuisbezorgen of afhalen bij éen van onze winkels bij jou in de buurt.

VERDER
3/4
Boodschappen doen

LKKRDR voor je gevoel, LKKRDR in je vel én LKKRDR van smaak: dat is Ekoplaza
Waar anders dan bij Ekoplaza vind je een 100% biologisch assortiment, met biologische kant-en-klaar maaltijden die vers in de winkel worden bereid? We vinden het belangrijk dat onze producten smaken zoals ze van origine horen te smaken. Dus zonder toegevoegde suikers of andere smaakstoffen. Bij Ekoplaza krijgen boeren en telers een eerlijke prijs, zodat ze duurzaam en diervriendelijk kunnen werken. Dat vinden wij écht veel lekkerder! Of het nu gaat om de smaak, je gezondheid of vanwege het achtergrondverhaal bij onze producten. Onze kennis delen we graag met jou tijdens de LKKRDR-weken.

LKKRDR, zonder nep
In een soepje wil je toch liever geen rare aroma’s? Er kunnen anders zomaar vreemde ingrediënten of kunstmatige smaakversterkers inzitten. Wij kiezen voor échte specerijen, kruiden en smaak. Zonder namaak. Want soep zonder vreemde ingrediënten smaakt veel LKKRDR.

Stel je neemt een random tuinkruidenbouillon. Dan bestaat de kans dat er maar 0,1% tuinkruiden inzitten. Verder bepalen gemodificeerd maïsmeel, gistextract en aroma’s de smaak. De wet zegt dat de term ‘aroma’ volstaat. En dus kan het aroma uit van alles bestaan. Ook uit suiker! Of andere vreemde kunstmatige smaakversterkers. Wij doen niet ingewikkeld. In onze groentebouillon zitten geen overbodige ingrediënten, maar vooral lekker veel groenten en specerijen. Hetzelfde geld voor de kippen- en runderbouillon. Wij kiezen niet voor E621, E627, E631 als smaakversterkers, maar we gebruiken tomatenpuree om de speciale umamismaak te krijgen. Samen met verse soepgroenten maak je met onze bouillons in no-time een écht lekker soeppie.

De insteek van Ekoplaza is: waarom zou je een E-nummer zoals een smaakversterker, kunstmatig in de fabriek maken, terwijl deze ook van nature in planten en dieren voorkomen? In de gangbare wereld is het antwoord: dat is veel goedkoper. Net zoals aromastoffen. Die hebben een sterke geur of smaak en dus heeft de fabrikant maar ietsiepietsie nodig om een ‘smaakvolle’ bouillon te maken. Lekker goedkoop dus! Onze biologische voeding staat garant voor een natuurlijke smaak.

LKKRDR uit volle grond
Waar vind je deze gemaksproducten nog meer biologisch? Bij Ekoplaza gegarandeerd uit volle grond en niet op substraat. Dat betekent dat wij luisteren naar de natuur in plaats van andersom. De plant krijgt de tijd om langzaam te groeien en zich te ontwikkelen tot een sterk gewas. Smaakvoller en LKKRDR.

Weet jij wat Demeter is? Demeter betekent geteeld op een natuurlijke, biologische manier, zonder kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen. Demetertelers werken zo bewust mogelijk samen met de natuur. Ze wisselen optimaal met hun gewassen om zo de bodem niet uit te putten en ziektes te voorkomen. De rucola van teler Siete krijgt alle tijd om te groeien. Na de oogst verwerkt hij deze direct in zijn eigen snijderij.

Rucola is een gezonde bladgroente. Deze sla heeft een lekkere peperachtige, pikante smaak. Siete teelt de wilde variëteit. Vandaar de donkergroene kleur en bijzondere blaadjes. Bij Demeter past maatschappelijk verantwoord ondernemen. En dus werkt onze teler samen met stichting Perspectief; een organisatie die begeleiding biedt aan mensen die de aansluiting met de samenleving missen. Ze verbouwen rucola vol levenskracht. In een biologisch afbreekbare verpakking, want ook dat past bij Demeter. Dat alles geeft dit zakje rucola, behalve de gezonde vitamine C, nog meer waarde.

LKKRDR, met 60% groente
Precies wat de naam belooft: een spread met maar liefst 60% biologische groente. En dat in negen verrassende en voedzame smaken. Groente eten wordt niet alleen makkelijker, maar ook LKKRDR.

Het advies is inmiddels 250 gram groente per dag te eten. Wil jij graag meer groenten eten maar je weet niet hoe? Met deze groentespreads is dat een makkie. Met meer dan 60% zitten ze bomvol biologische groente. Zo krijg je op een makkelijke manier meer groente binnen. Je kunt de spread gewoon op een cracker smeren voor een voedzame lunch, door je pasta roeren of in de dressing van je salade gebruiken. Zo wordt groente eten nu nog makkelijker. Sneller groente toevoegen aan je maaltijd is bijna niet mogelijk. Bovendien zijn ze veganistisch en glutenvrij.

Al bijna 40 jaar draagt Allos bij aan een gevarieerd eetpatroon. Allos is het Griekse woord voor ‘anders’. Op het Allos Hof in Duitsland werken ze namelijk anders. Hier verwerken ze de beste biologische ingrediënten tot voedzame producten met verrassende smaken. Dat proef je in deze groentespreads, gemaakt van verse groente. Zoals de pittige tomatenspread, de frisse rode biet en mierikswortelspread of de pompoen met gemberspread. Lekker en puur, rechtstreek uit de natuur. Welke van de negen verschillende spreads wordt jouw favoriet?

LKKRDR, 100% puur sap
Sap uit concentraat smaakt altijd hetzelfde. Met puur sap kan dat natuurlijk niet. Bij ons bepaalt de biologisch geteelde appel de smaak en zitten alle goede eigenschappen er nog in. Dat vinden wij LKKRDR.

Sap uit concentraat of 100% sap van biologische kwaliteit maakt nogal verschil. Concentraat is eigenlijk een soort van limonade. Na het persen wordt het vocht uit het sap gehaald. Wat overblijft (concentraat) wordt ingevroren en vervoerd. Op de plek van bestemming wordt drinkwater, conserveermiddel (sulfiet) en eventuele andere (smaak)ingrediënten aan het ontdooide concentraat toegevoegd. Dit is niet per se slecht, maar zo krijg je altijd dezelfde smaak. Met puur sap kan dat niet. Bij de Ekoplaza appelsap bepaalt de biologisch geteelde appel de smaak en zitten alle goede eigenschappen er nog in.

Ons appelsap komt van de Duitse Jacoby familie die al sinds 1923 appels teelt en verwerkt tot sap. Inmiddels komen de appels niet meer alleen uit hun eigen fruittuin, maar ook van regionale biologische fruittelers waarmee ze al jaren samenwerken. Bij de teelt gebruiken ze geen chemische bestrijdingsmiddelen, kunstmest of sulfiet. Om de voedingsstoffen te behouden is er na de oogst een minimale productiewijze: de appels worden eerst gewassen en geplet. Door deze massa te persen, ontstaat sap. Het is puur sap, dus niet van concentraat en zonder toegevoegde suiker. Dat maakt onze ingrediëntenlijst kort: appels. Van biologische herkomst.