Welkom bij Ekoplaza

Start je bestelling door een afdeling te kiezen.

VERDER
1/4
Boodschappen doen

Zoek snel naar gezonde producten

Je kunt met een lijstje samenstellen.

VERDER
2/4

Dit is jouw lijstje en mandje.

Hier verzamel je jouw boodschappen en rond je het bestelproces af. Kies voor thuisbezorgen of afhalen bij éen van onze winkels bij jou in de buurt.

VERDER
3/4
Boodschappen doen

LKKRDR voor je gevoel, LKKRDR in je vel én LKKRDR van smaak: dat is Ekoplaza
Waar anders dan bij Ekoplaza vind je een 100% biologisch assortiment, met biologische kant-en-klaar maaltijden die vers in de winkel worden bereid? We vinden het belangrijk dat onze producten smaken zoals ze van origine horen te smaken. Dus zonder toegevoegde suikers of andere smaakstoffen. Bij Ekoplaza krijgen boeren en telers een eerlijke prijs, zodat ze duurzaam en diervriendelijk kunnen werken. Dat vinden wij écht veel lekkerder! Of het nu gaat om de smaak, je gezondheid of vanwege het achtergrondverhaal bij onze producten. Onze kennis delen we graag met jou tijdens de LKKRDR-weken.
 

Speltbrownie: LKKRDR, zonder troep
Waarom? Alleen pure biologische ingrediënten maken deze smaak. Dus échte roomboter, eieren, room, vanille en cacao. En spelt draagt nét dat bij wat je met tarwe niet kunt bereiken. Geen concessies doen maakt het LKKRDR.

Zo lekker als deze speltbrownie vind je ze nergens anders. Onze bakker weet wel waarom. Deze smaakt zoals een guilty pleasure hoort te smaken: lekker romig en smeuïg. Want als je dan toch zondigt, zondig dan op z’n allerbest. Daarom gebruikt de bakker geen onnatuurlijke smaakstoffen, maar echte roomboter, eieren, room, vanille en cacao. Het is geen kwestie van wat smaakstoffen en kant-en-klaar meel in de mixer gooien. Onze bakker werkt met échte ingrediënten. Alles van biologische kwaliteit en zo puur mogelijk. Ook voor het afbakken is de volle aandacht nodig. Juist met échte ingrediënten moet je uitkijken voor de warmte. Iets te lang of te hoog qua temperatuur en de brownie verliest z’n goede smaak. Bovendien kiest onze bakker voor spelt. Dat draagt net dàt bij wat je met tarwe niet kunt bereiken. Zo krijg jij een topproduct in handen. Eigenlijk heel (bio)logisch.

Tip! Je kunt de speltbrownie in stukjes snijden om er langer van te genieten…of niet natuurlijk!

LKKRDR, voor de boerenlandvogels
Het aantal vogels is een goede raadgever hoe het gaat met de natuur. Door schaalvergroting in de landbouw zijn veel vogels verdwenen. De melk van Weerribben Zuivel voldoet aan strenge criteria voor boerenlandvogels die opgesteld zijn door Vogelbescherming Nederland. Aandacht schenkt LKKRDR.

Romige Boerenskyr is eiwitrijk én low-fat. Wat boerenlandvogels daarmee te maken hebben?Door de intensieve landbouw kunnen vogels geen veilig plekje meer vinden om te broeden. En dus zie je die vogels steeds minder in ons land. In de biologische veehouderij gaat het anders. Daar zorgen de boeren voor bloemrijke weides vol vlinders en bijen. Niet alleen de koeien lopen lekker te grazen, ook de boerenlandvogel vindt er een veilig plekje. Zo blijven ze beschermd en sterven ze niet uit. Daarom staat op de verpakking het logo van Vogelbescherming Nederland. Boerenskyr maakt de koeien blij, de vogels blij, de boeren blij en jou blij.

De Nederlandse melk in Boerenskyr komt uit natuurgebied de Weerribben. De zuivel van Weerribben Zuivel komt rechtstreeks van de boerderij, die al jarenlang bewoond en beheerd wordt door Familie de Lange. De koeien van boer Klaas grazen grotendeels op natuurgrond met veel weidebloemen en kruiden, die Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten beheren. De melk die Klaas ’s morgens heeft gemolken, zit ’s middags in het pak en kun jij de volgende dag als toetje op tafel hebben staan. Verser krijg je het niet!

Blauwe bessen: LKKRDR, handmatig geplukt
Dankzij de traditionele, handmatige werkwijze is er al jaren werk voor zo’n 300 mensen in het Spaanse Andalusië. Zij stoppen de bes direct van de boom in het consumentenbakje. Kwaliteitscontrole aan de bron en meer werkgelegenheid maakt het LKKRDR.

Kies jij voor blauwe bessen van bulkpluk met machines? Of voor bessen waarmee mensen een baan hebben en dus brood op de plank? Onze Spaanse biologische bessen worden al 17 jaar traditiegetrouw met de hand geplukt. Ze stoppen de bessen direct van de boom in het bakje. In het eigen pakhuis is er vervolgens een extra handmatige controle. Er is dus geen bulkpluk met een machinale verwerking achteraf. Daardoor behouden zo’n 300 mensen uit de buurt hun baan.

Deze traditionele wijsheid combineert het familiebedrijf met de meest recente wetenschappelijke kennis. Teler Juan Maria Rodriquez heeft in samenwerking met de Universiteit van Córdoba de ecologische footprint onlangs enorm verbeterd. Dankzij een ander, productiever bessenras gebruiken ze 68,2% minder water! Een keuze voor dit soort rassen is ook voor de aarde LKKRDR.

Voor teler Juan, de tweede generatie, is bio geen marketingtool maar een levensinstelling. Weet je waarom? Zijn velden liggen naast nationaal park ‘De Doñana’; één van de grootste beschermde natuurgebieden van Europa. Het respect voor de natuur is enorm. Bij de teelt wordt zo natuurlijk mogelijk gewerkt. Insecten voorkomen plagen en maken chemische middelen onnodig. Doel: een nauwelijks zichtbare ecologische voetafdruk achterlaten zodat de derde generatie hier ook nog kan telen. En de inwoners uiteraard hun werk behouden.

Granola: LKKRDR, rijk gevuld
Een granola die gewoon rijk gevuld is en gezoet met tarwestroop. Die kwaliteit verwacht jij bij Ekoplaza. Een ontbijt dat niet alleen vult, maar ook voedt is LKKRDR.

Ken je dat? Denk je een gezond ontbijt te kopen, zit er niet in wat de verpakking jou belooft. Haal jij liever je energie uit healthy ingrediënten? Onze granola is rijk gevuld met vier soorten bio granen: haver-, rogge, gerst en tarwevlokken. En lekker voedende ingrediënten, zoals noten, pitten, zaden en gedroogde vruchten. Tarwestroop zorgt voor de sweet touch. Krokant geroosterd, dus met een lekkere bite! Hij is er in drie variaties: ‘noten & pitten’, ‘kokos, noten & pitten’ en ‘tropisch fruit, pecannoten & pitten’. Dat is puur genieten van de beste start van je dag. Heb jij al een favoriet?

Your Organic Nature vind je niet bij de reguliere supermarkt. Wel bij Ekoplaza. In elke productgroep vind je wel een Your Organic Nature product. Of je nu een bepaald meel of een snelle bouillon nodig hebt, een bijzondere rijstsoort of gezonder fruitbeleg zoekt, er is altijd wel een Your Organic Nature variant. Hiermee haal je lekkere producten in huis van betrouwbare kwaliteitsbio. Gemaakt van eerlijke ingrediënten met een aantrekkelijke prijs.