Start je bestelling door een afdeling te kiezen.
Je kunt met een lijstje samenstellen.
Hier verzamel je jouw boodschappen en rond je het bestelproces af. Kies voor thuisbezorgen of afhalen bij éen van onze winkels bij jou in de buurt.
Jadis Schreuder - Ambassadeur van Ekoplaza
We houden allemaal van lekker eten en willen graag meer biologisch fruit, groente, verse kruiden, vis en vlees eten. Vooral meer biologische citroen, als het aan Jadis ligt. Ze heeft vanaf kleins af aan een bijzondere passie voor deze gele citrusvrucht. Jadis’s Informatieve kookboek ‘The Lemon Kitchen’ gaat over de biologische citroen, waarbij ingezoomd wordt op de Siciliaanse citroen van Ekoplaza. Tijdens het schrijven van haar kookboek is ze ook bij onze teler op bezoek geweest. Na het informatieve stuk volgen er 45 sprankelende seizoens recepten om het hele jaar met de onmisbare smaakmaker aan de slag te gaan. Ook is Jadis gek op allerlei soorten groente, kookt veel vegetarisch en dat zie je ook terug in haar recepten. In dit boek leer je de citroen van sap tot zeste kennen en heb je er binnenkort hopelijk ook een nieuw basis ingrediënt in de keuken bij! Benieuwd naar dit kookboek? Vanaf half april vind je dit onder andere bij de Ekoplaza.
“Ik vind Ekoplaza een bijzondere supermarkt omdat de producten zeer smaakvol zijn, een hoge kwaliteit hebben, daarnaast is het ook fijn om te weten dat de telers en iedereen uit de keten eerlijk behandeld wordt."
Dagelijks koken met biologische citroen
Jadis komt wekelijks speciaal naar de Ekoplaza om haar citroenen uit te kiezen, in een week gaan er gerust 10 citroenen doorheen. “De biologische citroenen van Ekoplaza zijn simpelweg de allerlekkerste van de beste kwaliteit! Je ziet, je voelt en proeft echt het verschil. Dit komt onder andere door de voedingsrijke grond en de grote hoeveelheid zon uren.” In haar boek gaat Jadis uitgebreid in op onze biologische citroen. Maar hoe krijg je het voor elkaar om er gemiddeld 10 in een week door heen te krijgen? “Als je deze citroen omarmt als een basis ingrediënt, net zoals verse kruiden, peper en zout dan proef je dat een beetje citroen je gerecht echt afmaakt. Je kan namelijk variëren met de sap én zeste (citrusschil) van deze bijzondere citrusvrucht. Het geeft niet alleen een bijzonder frisse maak, het kan je gerecht ook meer in balans brengen. Iets wat vanzelfsprekend is bij veel restaurants.”
Jadis favorieten bij Ekoplaza zijn: uiteraard de citroenen, het vers gebakken zuurdesem brood, alle groenten soorten maar ook het biologische Herbamare kruidenzout.
Jadis’s achtergrond
“Ik ben opgegroeid in een familie waarbij lekker, kwalitatief en vers eten belangrijk was. Zo stond er naast peper & zout ook standaard de smaakmaker citroen op tafel. Ondanks dat we het vroeger niet breed hadden, stond er wel dagelijks een feestmaal klaar.” Tijdens de middelbare hotelschool liep Jadis stage bij meerdere michelinster restaurants waaronder drie sterren restaurant ‘Oud Sluis’ van Sergio Herman. Tijdens deze stages realiseerde ze zich dat wat ze zelf heel normaal vond, ‘een fris element in je eten’ voor veel thuiskoks nog onbekend terrein is.
Omdat de middelbare hotelschool niet heel veel diepgang omtrent voeding had, is ze in 2014 begonnen met de opleiding Food Innovation aan de HAS Hogeschool in Den Bosch. Een HBO studie gericht op voeding en voornamelijk conceptontwikkeling in de foodbranche. Waarbij duurzaamheid, innovatie, korte keten en biologisch eten veel aan bod kwam. Tijdens deze studie heeft Jadis de mogelijkheid gekregen in het laatste jaar een ander afstudeertraject te volgen, waarbij ze in een klein clubje met studenten van de hele HAS met haar eigen bedrijf kon afstuderen. Hierbij is ze o.a. gecoacht door Directeur Bob Hutten en het schrijven van een ondernemersplan was haar afstudeeropdracht. "Tijdens mijn afstuderen was The Lemon Kitchen al een goedlopend bedrijf en nu 1,5 jaar later heb ik een mooi kantoor en ben ik super trots dat mijn kookboek in april 2020 uit komt. The Lemon Kitchen is een culinaire website met de biologische citroen in de hoofdrol, waarbij ik mij voornamelijk richt op receptontwikkeling, foodstyling en professionele fotografie als een totaal pakket. Het kernwoord fris dat voel, zie & proef je overal in terug!“
Lees meer over Jadis op Thelemonkitchen.nl.
Powered by AdResults