Welkom bij Ekoplaza

Start je bestelling door een afdeling te kiezen.

VERDER
1/4
Boodschappen doen

Zoek snel naar gezonde producten

Je kunt met een lijstje samenstellen.

VERDER
2/4

Dit is jouw lijstje en mandje.

Hier verzamel je jouw boodschappen en rond je het bestelproces af. Kies voor thuisbezorgen of afhalen bij éen van onze winkels bij jou in de buurt.

VERDER
3/4

Groene citroenen zijn LKKRDR
Onze biologische citroenen kunnen zowel geel als groen zijn

Vraag jij je af waarom Ekoplaza citroenen niet altijd geel zijn? Vaak wordt er gebruik gemaakt van ethyleen om groene citroenen, fel geel te maken. Dit doen wij niet. Wij vinden de citroen mooi zoals deze er van nature uitziet. Dat betekent dan ook dat onze citroenen zowel groen als geel kunnen zijn. 

Onze citroenen worden in Europa geteeld in landen rondom de Middellandse zee. Een citroenboom bloeit vier keer per jaar, waardoor er het hele jaar door verse citroenen te verkrijgen zijn. De kleur van de citroenen varieert. Dit komt omdat de kleur wordt beïnvloed door temperatuur verschillen tussen dag en nacht. 

De kleur zegt dan ook niets over de rijpheid van de citroenen. In de winter en in het voorjaar zijn de citroenen voornamelijk geel en van juli tot september zijn er vooral groene citroenen. 

LKKRDR zonder waslaagje 

Daarnaast kun je onze biologische citroenschillen erg goed gebruiken vanwege het heerlijke aroma. De schillen zijn niet behandeld met pesticiden en ook niet voorzien van een waslaagje.

Dat vinden wij LKKRDR!