Welkom bij Ekoplaza

Start je bestelling door een afdeling te kiezen.

VERDER
1/4
Boodschappen doen

Zoek snel naar gezonde producten

Je kunt met een lijstje samenstellen.

VERDER
2/4

Dit is jouw lijstje en mandje.

Hier verzamel je jouw boodschappen en rond je het bestelproces af. Kies voor thuisbezorgen of afhalen bij éen van onze winkels bij jou in de buurt.

VERDER
3/4

 

‘Quality time’ tijdens een zwoele zomeravond verdient toch een ‘quality wine’? Het Oostenrijkse familiebedrijf Diwald focust op kwaliteit. Niet op massa. Dus kun je hun wijn niet overal kopen. Sterker nog, als vader Diwald zijn biologische idealen had gestaakt, was de wijn er nooit gekomen! Wijn met een verhaal schenkt LKKRDR.Biologische Gruner Veltliner vindt zijn oorsprong op het Oostenrijkse wijndomein van de familiebedrijf Diwald. Hiermee drink je geen massaproduct, maar geniet je van een met zorg gemaakte kwaliteitswijn. Gelukkig maar dat vader Diwald midden jaren ’70 zo eigenwijs was. De pastoor en de burgemeester waren er op tegen dat hij biologisch ging werken. Dat zou gevaarlijk zijn voor de gezondheid! Tegenwoordig zet zoon Martin de idealen van zijn vader voort en maakt de lekkerste biologische wijnen. Hiermee toasten op een zwoele zomerse avond is veel lekkerder.

Diwald

Samen met de natuur

Martin Diwald: “Voor biologische wijnboeren is het een levensinstelling om samen met de natuur te werken. Wij willen de wijncultuur op moderne basis verder ontwikkelen, zonder industriële toevoegingen en met het grootste respect voor de hulpbronnen en de natuur. Voor mij hangt alles met elkaar samen. Het wijnhuis moet een positieve sfeer uitstralen; van de wijnboer, zijn familie, de dieren die er leven tot de regenwormen in de bodem aan toe. Als één hiervan ongelukkig is, heeft dat gevolgen voor al het andere.

90% van de druiven wordt met de hand geplukt.

Zo kan de eerste selectie van de beste druiven worden gemaakt.De druiven worden geperst en na enkele uren worden de schillen van het sap gescheiden. Het sap wordt samen met natuurlijke gisten - deze zijn van nature aanwezig op de druiven - getransformeerd tot wijn. De natuurlijke gisten geven de wijn een authentieke smaak die past bij de regio.