Zoete mandarijntjes van Biosybaris

De boomgaarden van de familie Minisci liggen rond het kleine dorp Cantinella di Corigliano. Grootvader Minisci richtte het bedrijf kort na de Tweede Wereldoorlog op. In 1987 neemt zoon Angelo het bedrijf over en vier jaar later besluit hij biologisch te gaan telen. Daarmee is de familie bio-pionier in de regio. Om de kleine biologische fruitboeren in de regio te ondersteunen, richtten ze de coöperatie Biosybaris op.

De beste citrusvruchten

Denk jij bij Sinterklaas ook aan mandarijnen? Wij wel! De citrusbomen van onze mandarijnleverancier Biosybaris geven half oktober tot half april citrusvruchten. De meeste telers plukken de vruchten als deze nog niet helemaal rijp en dus nog zuur zijn. Bij Biosybaris wachten ze tot de suikers in de vrucht optimaal zijn. Dit betekent wel dat zijn citrusvruchten pas rond Sinterklaas bij Ekoplaza in de schappen liggen, maar dan heb je ook wel de lekkerste citrusvruchten qua smaak!

image
image

Familiebedrijf Minisci

Onze Biosybaris clementines (pitloze mandarijnen) komen van het familiebedrijf Minisci. In het Zuid-Italiaanse Calabrië - beschouwd als beste gebied voor clementines - teelt, verpakt en verstuurt de familie de clementines die je bij ons in het schap ziet liggen. Deze staan bekend om hun smaak en niet zozeer om hun uiterlijk. De familie Minisci speelt een grote rol in hun leefgemeenschap.

No waste

No Waste zit ook in het DNA van de familie Minisci. Te kleine clementines worden niet weggegooid maar voor zo’n 40 dagen te rusten gelegd. Vervolgens wordt het fruit in partjes gesneden en bedekt met donkere chocolade van 70% cacao. Het zoete contrast met de donkere chocolade is een ware delicatesse! Bijkomend voordeel is dat dit werk na de oogst, in de rustigere, koude periode gebeurt.

Recepten met mandarijnen