Zomerse loempia recept met seitan
Zomerse loempia recept met seitan

Lunch

Zomerse loempia recept met seitan

  • Lunch
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

200 g seitan
200 g komkommer
12 velletjes rijstpapier
12 blaadjes munt
12 tl gebakken uien
12 tl zoetzure chilisaus
2 bosjes gladde peterselie
1 courgette
Zwart sesamzaad

BEreidings wijze

  1. Voor de zomerse loempia de groenten schoonmaken, in smalle reepjes snijden en de peterselie en munt fijn hakken.
  2. De rijstvellen elk apart met lauw water helemaal bevochtigen en laten zwellen. Daarna op een vochtig werkblad leggen en eerst met de zoetzure saus bestrijken.
  3. Hierna de ingrediënten erover verdelen. Nu de zijkanten dichtvouwen en de rijstvellen voorzichtig oprollen. Op dezelfde manier de andere rolletjes bereiden.
  4. Bij het opdienen de rolletjes met zwart sesamzaad bestrooien.

Boodschappen lijst

Tips

Deze heerlijk frisse en zomerse rolletjes met seitan, komkommer en sesamzaad smaken het lekkerste met sojasaus of zoete chilisaus als dip.