Hoofdgerecht
Vegan spring rolls
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 319 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 8 vellen rijstpapier
- • 200 g gerookte tofu (in reepjes)
- • 2 penen (geschild en in reepjes)
- • 1 kleine komkommer (in reepjes)
- • 1/8 rode kool (geschaafd of in reepjes)
- • 1/2 mango (in reepjes)
- • 2 bosuitjes
- • koriander of munt naar smaak
- • handje ongezouten pinda's
- • 1 teen knoflook
- • 2 el sesamolie
- • 4 el pindakaas
- • 1 el gember
- • 3 el limoensap
- • 2 el tamari
- • Scheutje water
BEreidings wijze
- Maak de pinda-limoensaus door alle ingrediënten in een keukenmachine of met de staafmixer te mengen tot een glad mengsel. Verdun eventueel met wat water. Zet opzij.
- Maak een vel rijstpapier snel nat en plooibaar onder stromend heet water. Leg op een snijplank en beleg, horizontaal in het midden, met wat reepjes tofu, groenten en mango. Overvul niet en laat aan elke kant wat ruimte vrij. Bestrooi met een paar pinda’s en wat koriander en/of munt.
- Vouw de linker- en rechterkant van het rijstpapier naar binnen en vouw vervolgens de onderkant over de vulling. Rol dan op. Leg de spring roll op een vochtige, warme doek op een bord en dek af met een tweede vochtige doek. Maak de rest van de spring rolls op dezelfde manier.
- Serveer de spring rolls met de saus.
Boodschappen lijst
- Limoensap
2,09 200 Ml
removeadd product to cart - Tamari krachtige sojasaus
8,99 500 ML
removeadd product to cart - Rijstpapier
3,79 15 stuk
removeadd product to cart - Tofu gerookt
3,19 200 Gram
removeadd product to cart - Waspeen
1,69 1 kg
removeadd product to cart - Komkommer
1,69 1 stuk
removeadd product to cart - Rode kool
2,99 800 Gram
removeadd product to cart - Mango
2,29 1 stuk
removeadd product to cart - Doppinda's
3,99 330 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,49 100 Gram
removeadd product to cart - Sesamolie
6,69 500 Ml
removeadd product to cart - Pindakaas ongezouten en ongezoet
4,99 500 Gram
removeadd product to cart - Gember
1,49 100 Gram
removeadd product to cart - Limoenen
1,89 200 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Herfst
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!