Hoofdgerecht
Speltbulgur met doperwten, walnoten en munt
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 1 tablet groentebouillon
- • 550 ml kokend water
- • 275 g speltbulgur (Het Dichtste Bij)
- • 1 el olijfolie
- • 200 g shiitakes in repen gescheurd
- • de blaadjes van 4 takjes verse tijm (vers)gemalen peper
- • 2 potten doperwten (EkoPlaza) afgegoten
- • 80 g walnoten
- • klein handje munt fijngesneden.
BEreidings wijze
- Los de bouillontablet op in 550 ml kokend water. Voeg de speltbulgur toe, roer goed door en laat afgedekt 10 minuten wellen.
- Bak ondertussen de repen shiitake bruin in olijfolie en breng op smaak met tijm en peper.
- Doe de doperwten bij de shiitakes en warm snel door.
- Voeg de bulgur, walnoten en verse munt toe. Meng alles voorzichtig door elkaar en serveer lauwwarm.
Boodschappen lijst
- Zwarte peper gemalen
3,79 45 Gram
removeadd product to cart - Milde olijfolie
5,99 500 Ml
removeadd product to cart - Groentebouillonblokjes zoutarm
1,49 6 stuk
removeadd product to cart - Walnoten
4,29 150 Gram
removeadd product to cart - Shiitake
3,99 100 Gram
removeadd product to cart - Doperwten
2,99 680 Gram
removeadd product to cart - Tijm in schaaltje
1,99 15 Gram
removeadd product to cart - Munt in schaaltje
1,99 15 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Winter
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!