Speltbulgur met doperwten, walnoten en munt
Speltbulgur met doperwten, walnoten en munt

Hoofdgerecht

Speltbulgur met doperwten, walnoten en munt

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

1 tablet groentebouillon
550 ml kokend water
275 g speltbulgur (Het Dichtste Bij)
1 el olijfolie
200 g shiitakes in repen gescheurd
de blaadjes van 4 takjes verse tijm (vers)gemalen peper
2 potten doperwten (EkoPlaza) afgegoten
80 g walnoten
klein handje munt fijngesneden.

BEreidings wijze

  1. Los de bouillontablet op in 550 ml kokend water. Voeg de speltbulgur toe, roer goed door en laat afgedekt 10 minuten wellen.
  2. Bak ondertussen de repen shiitake bruin in olijfolie en breng op smaak met tijm en peper.
  3. Doe de doperwten bij de shiitakes en warm snel door.
  4. Voeg de bulgur, walnoten en verse munt toe. Meng alles voorzichtig door elkaar en serveer lauwwarm.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Winter