Soep van bloemkool met rauwe ham
Soep van bloemkool met rauwe ham

Soep

Soep van bloemkool met rauwe ham

  • Soep
  • 4 personen
  • 153 kcal / portie

Ingrediënten lijst

4 plakken rauwe ham, in dunne reepjes
4 groentebouillonblokjes
1 kleine bloemkool, stronk verwijderd en grof gesneden
50 g walnoten, grof gehakt
Klontje boter
Scheutje olie
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Smelt een klontje boter in een grote pan en bak hierin de stukjes bloemkool op laag vuur ca. 5 minuten.
  2. Giet 2 liter water erbij en breng aan de kook. Breng op smaak met de groentebouillonblokjes en zet het vuur laag. Laat de bloemkool zachtjes gaar worden.
  3. Rooster intussen de walnoten goudbruin in een droge koekenpan. Haal eruit en bak daarna de reepjes ham in een beetje olie een paar minuten in dezelfde pan. Zet opzij.
  4. Pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Serveer de soep in kommetjes en garneer met noten en ham.

Boodschappen lijst

Tips

Bron: Lekker Weten Herfst