Roergebakken paksoi met gemarineerde rosbief en noten
Roergebakken paksoi met gemarineerde rosbief en noten

Hoofdgerecht

Roergebakken paksoi met gemarineerde rosbief en noten

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen

Ingrediënten lijst

250 g rosbiefreepjes,1 eetl olijfolie
2 struikjes paksoi in reepjes
1 lente-uitje in ringetjes
1 eetl gemengde noten grof gehakt Voor de marinade: 2 eetl sojasaus
1 eetl balsamico-azijn
3 eetl gembersiroop
4 eetl olijfolie
2 teentjes knoflook fijngehakt
sap van 1 citroen

BEreidings wijze

  1. Meng alle ingredienten voor de marinade door elkaar en marineer hierin de rosbiefreepjes ca. 30 minuten.
  2. Verhit de olie in een wok of grote pan en bak de rosbiefreepjes rondom snel bruin. Schep het vlees uit de pan.
  3. Verhit de wok opnieuw op hoog vuur en roerbak de paksoi, lenteui en nootjes ca. 1 minuut. Blus af met een beetje marinade en roer goed door.
  4. Verdeel de paksoi over 4 borden en leg de reepjes rosbief erop. Breng intussen de rest van de marinade aan de kook in de wok, haal van het vuur en serveer er apart bij.

Boodschappen lijst

Tips

Bron: Lekker Weten Lente Wijntip: Soleillade Rouge