Hoofdgerecht
Pasta met hempfu-pesto, artisjokken en noten
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 703 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 300 g (glutenvrije) pasta
- • Ca. 50 g rucola
- • 75 g noten en/of pitten naar keuze, even geroosterd in een droge koekenpan
- • 200 g artisjok (pot of vers), in stukjes
- • Voor de hempfu-pesto:
- • 100 g hempfu
- • 50 ml olijfolie
- • 80 g spinazie, gewassen en gedroogd
- • 1 teentje knoflook
- • 1 el edelgistvlokken
- • 30 g basilicum
- • Sap van 1 citroen (± 2 el)
- • Peper en zeezout
BEreidings wijze
- Maak de artisjok schoon, kook deze in ± 30 minuten gaar. Let op! De kooktijd kan verschillen per artisjok. Dus prik met een vork regelmatig in de artisjok om te controleren of de groente gaar is. Snijd in stukken.
- Maak ondertussen de hempfu-pesto door alle ingrediënten tot een smeuïge spread te vermengen in de blender of met de staafmixer. Breng verder op smaak met citroensap, peper en zout. Zet opzij.
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Meng de pasta met de pesto. Schep op 4 borden en verdeel de artisjok, de noten en de rucola erover. Serveer meteen.
Boodschappen lijst
- Milde olijfolie
10,99 1 Liter
removeadd product to cart - Verse tagliatelle
2,99 250 Gram
removeadd product to cart - Gemengde noten
5,09 200 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,49 100 Gram
removeadd product to cart - Edelgistvlokken
14,99 200 Gram
removeadd product to cart - Citroenen
2,09 300 Gram
removeadd product to cart - Artisjok
2,59 1 stuk
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Lente Er zijn verschillende manieren om verse artisjokken te bereiden. Koken is het meest gebruikelijk, maar je kunt ze ook stomen, bakken, grillen of in de oven bereiden.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!