Pasta met hempfu-pesto, artisjokken en noten
Pasta met hempfu-pesto, artisjokken en noten

Hoofdgerecht

Pasta met hempfu-pesto, artisjokken en noten

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 703 kcal / portie

Ingrediënten lijst

300 g (glutenvrije) pasta
Ca. 50 g rucola
75 g noten en/of pitten naar keuze, even geroosterd in een droge koekenpan
200 g artisjok (pot of vers), in stukjes
Voor de hempfu-pesto:
100 g hempfu
50 ml olijfolie
80 g spinazie, gewassen en gedroogd
1 teentje knoflook
1 el edelgistvlokken
30 g basilicum
Sap van 1 citroen (± 2 el)
Peper en zeezout

BEreidings wijze

  1. Maak de artisjok schoon, kook deze in ± 30 minuten gaar. Let op! De kooktijd kan verschillen per artisjok. Dus prik met een vork regelmatig in de artisjok om te controleren of de groente gaar is. Snijd in stukken.
  2. Maak ondertussen de hempfu-pesto door alle ingrediënten tot een smeuïge spread te vermengen in de blender of met de staafmixer. Breng verder op smaak met citroensap, peper en zout. Zet opzij.
  3. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Meng de pasta met de pesto. Schep op 4 borden en verdeel de artisjok, de noten en de rucola erover. Serveer meteen.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Lente Er zijn verschillende manieren om verse artisjokken te bereiden. Koken is het meest gebruikelijk, maar je kunt ze ook stomen, bakken, grillen of in de oven bereiden.