Hoofdgerecht
Madras-aardappelcurry met doperwten
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 346 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 750 g vastkokende aardappelen, in grove blokjes
- • 500 ml yoghurt
- • 300 g erwten, ontdooid
- • 250 ml groentebouillon
- • 2 uien, in dunne halve ringen
- • 2 rode peper, zaadlijsten verwijderd en fijngehakt
- • 2 limoenen, 1 het sap en 1 in partjes
- • 5 cm gember
- • 15 g koriander, fijngehakt
- • 1 el zonnebloemolie
- • 2 tl komijnzaad
- • 1 tl madras currypoeder
- • ½ tl kurkuma
BEreidings wijze
- Verhit de olie in een pan en bak hierin de uien 10 à 15 minuten totdat ze zacht zijn.
- Voeg nu de rode peper en gember toe samen met de specerijen. Bak dit 1 minuut en voeg nu de aardappel en limoensap toe. Roer goed door zodat de kruiden zich over de aardappel verdelen.
- Voeg nu de yoghurt, koriandersteeltjes en de bouillon toe. Laat alles 35-40 minuten onafgedekt sudderen totdat de aardappel gaar zijn en de saus ingekookt.
- Roer er nu de erwten door en laat nog 5 minuten mee warmen.
- Garneer de curry met het korianderblad en serveer de limoenpartjes erbij. Lekker met naanbrood!
Boodschappen lijst
- Groentebouillonblokjes
2,09 8 stuks
removeadd product to cart - Limoenen
1,99 200 Gram
removeadd product to cart - Halfvolle yoghurt
2,19 1 Liter
removeadd product to cart - Rode peper
1,29 45 Gram
removeadd product to cart - Uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Gemalen kurkuma
2,79 35 Gram
removeadd product to cart - Zonnebloemolie mild
4,59 500 Ml
removeadd product to cart - Vastkokende aardappelen
2,99 1 kg
removeadd product to cart - Gember
1,99 100 Gram
removeadd product to cart - Koriander in schaaltje
1,99 15 Gram
removeadd product to cart - Komijnzaad
3,19 40 Gram
removeadd product to cart - Kerrie Madras
2,99 35 Gram
removeadd product to cart
Tips
Bereidingstijd: 60 minuten Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2020.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!