Kabbeljauwpakketje uit de oven
Kabbeljauwpakketje uit de oven

Hoofdgerecht

Kabbeljauwpakketje uit de oven

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 475 kcal / portie

Ingrediënten lijst

2 rode uien
300 g wortels
1 venkel
1/2 citroen
200 g koolvisfilet
65 ml crème fraîche
2 el bakolie
1 el olijfolie
Zout en peper naar smaak

BEreidings wijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Gebruik per persoon een stuk aluminiumfolie of bakpapier om de vis in te verpakken (of gebruik een ovenschaal).
  2. 2. Pel de ui en snijd in halve ringen. Schil de wortels en snijd in kleine staafjes (julienne). Was de venkel en snijd in hele dunne plakjes. Bewaar wat venkelgroen om het gerecht mee te garneren. Was de citroen en snijd per persoon een mooi plakje (bewaar de rest van de citroen voor de saus).
  3. 3. Verhit olie (of roomboter) in een bakpan en roerbak de wortels en venkel enkele minuten.
  4. 4. Schep de groenten uit de pan, verdeel het over de folie (of bakpapier) en leg de kabeljauwfilet erbovenop. Breng op smaak met peper en zout. Leg de uienringen en een plakje citroen bovenop de vis. Vouw het pakketje dicht zodat er geen vocht uit kan lopen en laat aan de bovenkant een stukje open zodat de stoom eruit kan. Plaats voor 15-20 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. 5. Roer de crème fraîche los met olijfolie extra vierge en citroensap. Rasp wat citroenschil erboven en breng op smaak met zout en peper.
  6. 6. Serveer de vispakketjes met de citroensaus erbij.

Boodschappen lijst

Tips

Het eten van vis is hartstikke gezond! Koolvis behoort tot de magere vissoorten en bevat minder dan 5% vet. Het regelmatig eten van vis is voornamelijk gezond vanwege het onverzadigde vet, vitamine B12, vitamine B6 en jodium, fosfor en seleen. De omega-3-vetzuren in vis hangen sterk samen met een lager risico op hart- en vaatziekten. We eten de koolvis lekker in een pakketje uit de oven met venkel en wortels. Dit recept is afkomstig van EkoMenu