Groene groente grittata met hamreepjes
Groene groente grittata met hamreepjes

Hoofdgerecht

Groene groente grittata met hamreepjes

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 553 kcal / portie

Ingrediënten lijst

1 courgette
1 broccoli
200 g doperwten
90 g schouderham
3 eieren
75 g zure room
2 eetl bakolie
100 ml melk
zout en peper naar smaak

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Was de courgette en snijd klein (of rasp grof). Was de broccoli en snijd in kleine roosjes. Snijd de stronk in kleine blokjes.
  3. Verhit bakolie in een koekenpan en roerbak de broccoli 6 minuten. Voeg de courgette toe en bak 3 minuten mee.
  4. Spoel de doperwten in een zeg onder de kraan. Snijd de schouderham in smalle repen. Meng de doperwten en ham door het courgettemengsel.
  5. Klop de eieren los. Roer voorzichtig de zure room en melk door het eiermengsel. Breng op smaak met zout en peper. Doe de groenten in een ingevette ovenschaal. Giet het ei-roommengsel erover. Bak de frittata bovenin de oven gedurende 10-15 minuten. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrilstand aan.

Boodschappen lijst

Tips

Wil je de oven niet gebruiken? Bak de frittata dan (afgedekt) in een pan op een middelhoog vuur. Ook erg lekker met verse kervel, tuinkers of peterselie. Bron: Ekomenu