Gnocchi met witte wijn-pompoensaus en love beets balsamico
Gnocchi met witte wijn-pompoensaus en love beets balsamico

Hoofdgerecht

Gnocchi met witte wijn-pompoensaus en love beets balsamico

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

SAUS:
250 ml kokosmelk
240 ml witte wijn
225 g pompoen, gepureerd
3 knoflookteentjes, in dunne plakjes
½ ui, dun gesneden
½ venkel, ontpit en in dunne plakjes
2 el extra vierge olijfolie
2 tl vers citroensap
½ tl rode chilivlokken
½ tl zeezout
GNOCCHI:
500 g verse gnocchi
200 g gekookte bietjes balsamico
Bosje verse salie
Handvol verse peterselie, gehakt
Handje Parmezaanse kaas
2 el gezouten roomboter
Snufje chilivlokken

BEreidings wijze

  1. Voor de saus: verwarm de olijfolie in een middelgrote pan op matig vuur. Voeg de knoflook en de ui en bak ongeveer 2 minuten. Voeg de venkel toe en bak dit ongeveer 3 minuten totdat deze zacht is. Blus af met witte wijn en roer de pompoenpuree, kokosroom, chilivlokken en 500 ml water erdoorheen. Laat ongeveer 10 tot 12 minuten zachtjes sudderen. Zet vuur lager, roer het citroensap erdoor en houd het warm.
  2. Voeg de gnocchi en wat water en 1 eetlepel olie toe aan een grote pan en laat dit op middelhoog vuur met de deksel erop gedurende 5 minuten koken. Verwijder de deksel en laat het ongeveer 8 minuten in de pan sudderen tot het knapperig is. Haal de gnocchi uit de pan en houd deze warm.
  3. Doe de rode bietenpartjes met wat boter in een tweede pan en verwarm deze. Voeg de rode biet toe aan de gnocchi en bak de salie in de pan tot deze knapperig is.
  4. Plaats de gnocchi en rode bieten op verwarmde borden en giet de pompoenwijnsaus erover. Garneer met knapperige salie, gehakte peterselie, Parmezaanse kaas en chilivlokken. Serveer warm en geniet ervan.

Boodschappen lijst

Tips

Bron: Lovebeets