Geroosterde parelgort met pistachenootjes en zeewierballetjes
Geroosterde parelgort met pistachenootjes en zeewierballetjes

Hoofdgerecht

Geroosterde parelgort met pistachenootjes en zeewierballetjes

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 524 kcal / portie

Ingrediënten lijst

MUNT-LABNEH:
250 ml Griekse yoghurt
1 teentje knoflook, geperst
2 el muntblaadjes, ragfijn gesneden
1 tl olijfolie
PARELGORT:
1 l groentebouillon
500 g Mediterrane balletjes
200 g parelgort
20 kerstomaatjes, in vieren gesneden
1 citroen, de rasp en een flinke kneep sap
½ komkommer, in blokjes
4 el gepelde pistachenootjes, geroosterd in een droge koekenpan en grof gehakt
1 el olijfolie
1 tl gemalen venkelzaad
1 tl gemalen komijnzaad
Scheutje goede olijfolie
Zout & peper
Optioneel: handje munt of peterselie, fijngehakt

BEreidings wijze

  1. Maak eerst de munt-labneh: meng alle ingrediënten in een kommetje en zet in de koelkast. Je kunt de labneh ook een dag van tevoren maken en het als hangop laten uitlekken (dus op een schone doek boven een kom). De labneh is dan nog romiger.
  2. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een pan met een dikke bodem en voeg de parelgort toe. Rooster de parelgort al roerend ca. 3 minuten tot het begint te verkleuren en te geuren. Voeg dan de bouillon scheut voor scheut toe, steeds de volgende scheut toevoegen als de vorige vrijwel is geabsorbeerd, net zolang tot de gort gaar is met nog een klein beetje bite (ca. 30 minuten).
  3. Verwarm, als de gort bijna klaar, is de zeewierballetjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Roer de gemalen venkel, de komijn en de citroenrasp plus een kneep sap door de parelgort en voeg zout en peper naar smaak toe.
  5. Hussel vlak voor het serveren de pistachenootjes en de stukjes komkommer en tomaat erdoor en bestrooi naar wens met peterselie of munt. Besprenkel met goede olijfolie en serveer met de labneh en de Mediterrane balletjes.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Feest.