Conchiglioni met spinazie, ricotta en tomatensaus
Conchiglioni met spinazie, ricotta en tomatensaus

Hoofdgerecht

Conchiglioni met spinazie, ricotta en tomatensaus

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

400 gram tomatenblokjes
300 gram ricotta
300 gram spinazie, gewassen en gedroogd
250 gram conchiglioni XXL
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1 ui, kleingesneden
1 ei, losgeklopt
½ groentebouillonblokje
2 eetl. pijnboompitten
2 eetl. olijfolie
Paar takjes tijm
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Kook de pasta beetgaar volgens de verpakking.
  3. Verwarm 1 eetlepel van de olie en laat er de spinazie in slinken. Doe in een zeef en druk het vocht eruit. Snijd de spinazie klein en meng met de ricotta en het ei. Bak de ui en knoflook glazig in 1 eetl olie. Voeg tijm, het halve bouillonblokje en de tomatenblokjes toe, breng aan de kook en laat 5 minuten trekken. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Giet de tomatensaus in een ovenschaal. Vul de schelpen met het spinaziemengsel en leg ze op de tomatensaus. Bestrooi met de pijnboompitten en zet ca. 15 minuten in de oven tot alles goed heet is en de pitjes goudbruin geroosterd zijn.

Boodschappen lijst