Conchiglioni met flespompoenpuree
Conchiglioni met flespompoenpuree

Hoofdgerecht

Conchiglioni met flespompoenpuree

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 486 kcal / portie

Ingrediënten lijst

1 flespompoen (ongeveer 1 kg), geschild en in stukken
2 uien, in ringen
2 teentjes knoflook, gepeld
olijfolie, om in te smeren
1 pak conchiglioni XXL (gedroogde grote pastaschelpen)
handje versie salieblaadjes, grof gehakt
optioneel: 100 g ricotta, laat weg voor vegan
3 handjes walnoten
scheutje groentebouillon (van blokje)
gemalen peper en zout (+ optioneel: 1 verkruimeld pili pili pepertje, uit potje kruidenschap)
2 eetl geraspte Parmigiano Reggiano (of edelgistvlokken voor vegan)

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Leg de stukjes pompoen, ui en knoflook op een met olijfolie ingevette bakplaat en zet ca. 15 minuten in de oven. Haal eruit en laat iets afkoelen. Laat de oven aanstaan.
  3. Rooster intussen de salieblaadjes met de walnoten kort in een droge koekenpan.
  4. Kook de pastaschelpen volgens de aanwijzingen op de verpakking in een andere pan.
  5. Pureer de ovengroenten met de ricotta, de helft van de salie en driekwart van de walnoten met de staafmixer tot een vrij dikke, stevige puree. Verdun eventueel met wat groentebouillon. Breng op smaak met peper en zout en naar wens wat gedroogde chilipeper.
  6. Giet de pasta af en vul elke schelp met een grote schep pompoenpuree.
  7. Leg de gevulde schelpen in een ovenschaal en garneer ze met de resterende walnoten, de salie en een beetje parmezaan of edelgistvlokken. Dek af met aluminiumfolie en zet ca. 20 minuten in de oven.

Boodschappen lijst

Tips

Bron: Lekker Weten winter Houd je puree over? Maak er met groentebouillon een lekkere soep van of vries in en gebruik weer als pastasaus om meer schelpen te vullen.