brentjens mountainbike racing team

ambassadeur-mtb-brentjens
Biologisch eten is onderdeel van een gezonde lifestyle. Zeker voor topsporters. Daarin vinden Ekoplaza en het internationale mountainbiketeam van Bart Brentjens elkaar. Gezonde voeding is de ideale brandstof om snel te herstellen na een zware inspanning. Deze renners zijn elke dag met hun sport bezig én met bewust eten. Ekoplaza ondersteunt deze internationale toppers. Want beter eten is ook beter presteren!

Bart Brentjens Team

Bart Brentjens is de eerste Olympische kampioen mountainbike in de sportgeschiedenis. Sinds 2008 geeft hij leiding aan zijn eigen professionele mountainbiketeam dat al heel wat internationale topsuccessen heeft behaald, bijvoorbeeld deelname aan de Olympische Spelen van Londen, Rio en Tokyo. Momenteel bereidt het team zich voor op de Olympische Spelen van Parijs 2024. De 'gezamelijke route' naar Parijs omvat meer dan een sportieve voorbereiding. Ook veiligheid, natuur, gezondheid en duurzaamheid spelen een rol. 

ambassadeur-mtb-brentjens
ambassadeur-mtb-annetauber

Mountainbiker & marathonschaatser Anne Tauber

Bij Anne staat de hele dag in het teken van sport. "Omdat ik fiets en schaats, train ik heel gevarieerd. Daarom vraag ik het maximale van mijn lichaam. Dat kan allemaal makkelijk, als ik maar zorg dat ik voldoende eet. Ik eet vooral biologisch en probeer vlees te beperken. Voor mij is het belangrijk dat voedsel onbewerkt is en dat een verpakking eerlijk vermeldt wat erin zit. Ik ben opgegroeid met bewusten voeding: weet wat je eet en waar je eten vandaan komt. Maar bewust eten moet voor mij ook lekker zijn en rekening houden met natuur en milieu."

Mountainbiker & assistent-kinderarts Lotte Koopmans

"Soms zit ik al om 06:00 uur op de fiets, want ik train het liefst voordat ik naar het ziekenhuis ga. In totaal train ik 12-16 uur per week. Arts en topsport is een intense combinatie. Om van beide te kunnen genieten draait alles om planning. Ik plan de hele week vooruit: werk, training, wat ik eet en wanneer. Om goed te presteren en voor de benodigde energie, moet je voldoende en gezond eten. Veel groenten, fruit en koolhydraten."

ambassadeur-mtb-lottekoopmans
ambassadeurs-mtb-davidnordemann

Mountainbiker & student David Nordemann

"In de winter train ik meer dan in de zomer. Gemiddeld is het zo'n 15-20 uur per week. Naast het mountainbiken studeer ik HBO bouwkunde. Om optimaal te kunnen presteren op de fiets, moet je wel gezond en bewust leven. Als ik een minder gezond eet, merk ik dat direct. Voor mijn gezondheid en omdat ik veel om dieren geef, leef ik al meer dan drie jaar vegan. Om genoeg eiwitten binnen te krijgen, gebruik ik peulvruchten, tofu, tempé of noten."