mitchel steenman

ambassadeur-mitchel-steenman
Roeier Mitchel Steenman weet dat zijn prestaties beïnvloed worden door wat hij eet, en daarom kiest hij voor gezonde biologische voeding.
ambassadeur-mitchel-steenman
ambassadeur-mitchel-steenman

Wereld- en europees kampioen

Mitchel Steenman roeit professioneel en is onder meer Wereld- en Europees Kampioen in de twee-zonder. Op de spelen van Beijing werd hij 4e in de mannen acht. Op de spelen van Londen werd hij 5e in de mannen acht en op de Spelen van Rio werd hij 8e in de twee-zonder. Momenteel traint Mitchel voor de Olympische Spelen in Tokyo. “Tijdens zware trainingsperiodes eet ik veel calorieën per dag. Dat is soms echt dooreten. Zeker omdat ik liever geen vlees, vis of andere dierlijke producten eet, aangezien deze moeilijk verteren zijn en het veel druk legt op de natuur. Ik wil het beste voor mezelf, maar ook het beste voor toekomstige generaties.”

Een groot verschil in fitheid

“Wanneer ik 100% biologische voeding eet - waarvan het grootste gedeelte vers - merk ik een groot verschil in fitheid en belastbaarheid. Daarnaast vind ik biologische producten veel lekkerder. Biologisch fruit smaakt mij zoveel beter. Dat maakt het voor mij makkelijker om de nodige calorieën per dag binnen te krijgen.”

“Mijn ontbijt bestaat vooral uit veel vers fruit. Na een training eet ik ook eerst fruit en daarna vaak quinoa of rijst met veel verse groenten, kiemen en salade. Tussendoor snack ik nootjes, rauwe groenten en fruit. Het diner kan van alles zijn. Rauwe sushi. Rijstvellen gevuld met groenten. Stamppotten met rauwe andijvie of boerenkool en iets lekkers van de vegetarische slager. Ach, zolang het maar lekker veel, vers en biologisch is.”