maud van der meer

ambassadeur-maudvandermeer
Topsportster Maud van der Meer is als ambassadrice verbonden aan Ekoplaza. De zwemster is een goed voorbeeld van iemand die de waarde van gezonde biologische voeding inziet naast harde trainen. Tot aan de Olympische Zomerspelen in Tokyo (2020) ondersteunen we haar met biologische voeding om het maximale uit haarzelf te halen.
ambassadeur-maudvandermeer
ambassadeur-maudvandermeer-wk-boeda

Met zwemmen opgegroeid

Al van kleins af aan is Maud opgegroeid met zwemmen. Haar opa en oma hadden een zwembad in de achtertuin en hier was ze dan ook regelmatig te vinden. Ze behaalde haar zwemdiploma's en de vooropleiding wedstrijd zwemmen 'brons, zilver en goud'. Vanaf dat moment kwam ze voor het eerst in aanraking met wedstrijdzwemmen. Na verschillende successen op internationaal niveau won Maud in mei 2016, samen met Femke Heemskerk, Marrit Steenbergen en Ranomi Kromowidjojo goud op het EK zwemmen in Londen op de 4x100 meter vrije slag. Tijdens de Olympische Spelen in Rio belandde de dames net naast het podium en moesten ze genoegen nemen met de vierde plaats.

Gezonde voeding is lekker

Maud: “Naast het zwemmen heb ik een aantal cursussen afgerond met betrekking tot (sport)voeding en schrijf ik regelmatig blogs met voedingstips en recepten. Gezonde voeding is erg belangrijk voor mijn prestaties en herstel! Ik vind het leuk om te experimenteren, zo is het altijd een feestje op mijn bord. Bij een gevarieerd voedingspatroon horen ook vleesvrije dagen, dit kan je tegenwoordig prima vervangen zodat ik voldoende eiwitten binnen krijg. Sinds ik helemaal biologisch eet heb ik minder last van opgeblazen gevoel en voel ik mij super fit en sterk. Ik eet dagelijks super veel groenten en fruit, omdat ik dat ook erg lekker vind. Mijn boodschappen doe ik bij de Ekoplaza aan de Stratumsedijk in Eindhoven of bestel ze online.”

"Ik zou heel graag ooit nog een keer een kookboek willen schrijven."