jadis schreuder The lemon kitchen

ambassadeur-jadis-schreuder

We houden allemaal van lekker eten en willen graag meer biologisch fruit, groente, verse kruiden, vis en vlees eten. Vooral meer biologische citroen, als het aan Jadis ligt. Ze heeft vanaf kleins af aan een bijzondere passie voor deze gele citrusvrucht.

De biologische citroen

De kookboeken van Jadis zijn geïnspireerd op de Italiaanse keuken,  met natuurlijk de biologische citroen in de hoofdrol. Tijdens het schrijven van haar tweede, meest recente kookboek is ze meerdere malen bij onze teler Chiara op bezoek geweest en heeft ze een rondleiding gekregen in de fabriek van onze La Bio Idea pasta

The Lemon Kitchen Sicilië zit dan niet alleen bomvol recepten, maar ook informatieve stukken over de Siciliaanse keuken. Ook is Jadis gek op allerlei soorten groente, kookt veel vegetarisch en dat zie je ook terug in haar recepten. In haar boek leer je het eiland én de citroen van sap tot zeste kennen en heb je er binnenkort hopelijk ook een nieuw basis ingrediënt in de keuken bij!

Citroenen

Citroenen

Chili - 500 Gram

“Ik vind Ekoplaza een bijzondere supermarkt omdat de producten zeer smaakvol zijn, een hoge kwaliteit hebben, daarnaast is het ook fijn om te weten dat de telers en iedereen uit de keten eerlijk behandeld wordt."

De wilde frisheid van Sicilië

Kookboekenauther Jadis Schreuder is net zo'n fan van de Siciliaanse citroenen van Chiara als wij! Het zijn dan ook de allerlekkerste citroenen ter wereld. Niet alleen de citroenen hebben haar betoverd, ook het eiland zelf. Het is dé inspiratiebron voor haar website The Lemon Kitchen én voor haar nieuwe tweede kookboek. 

Jadis: "Mijn doel is om zoveel mogelijk mensen te inspireren om dagelijks biologische citroenen, verse kruiden en heel veel verse groenten te gebruiken als basis voor hun maaltijd. Op Sicilië zijn de citroen en andere citrusvruchten een onmisbare smaakmaker. Van wat sap tot zeste, in bijna elk recept vind je het subtiel terug."

jadis-schreuder-citroen-lemonkitchen

Favorieten van Jadis

Recepten van Jadis

Dagelijks koken met biocitroen

Jadis komt wekelijks speciaal naar de Ekoplaza om haar citroenen uit te kiezen, in een week gaan er gerust 10 citroenen doorheen. “De biologische citroenen van Ekoplaza zijn simpelweg de allerlekkerste van de beste kwaliteit! Je ziet, je voelt en proeft echt het verschil. 


Dit komt onder andere door de voedingsrijke grond en de grote hoeveelheid zon uren.” In haar boek gaat Jadis uitgebreid in op onze biologische citroen. Maar hoe krijg je het voor elkaar om er gemiddeld 10 in een week door heen te krijgen? “Als je deze citroen omarmt als een basis ingrediënt, net zoals verse kruiden, 


peper en zout dan proef je dat een beetje citroen je gerecht echt afmaakt. Je kan namelijk variëren met de sap én zeste (citrusschil) van deze bijzondere citrusvrucht. Het geeft niet alleen een bijzonder frisse maak, het kan je gerecht ook meer in balans brengen. Iets wat vanzelfsprekend is bij veel restaurants.” 

Jadis' achtergrond

“Ik ben opgegroeid in een familie waarbij lekker, kwalitatief en vers eten belangrijk was. Zo stond er naast peper & zout ook standaard de smaakmaker citroen op tafel. Ondanks dat we het vroeger niet breed hadden, stond er wel dagelijks een feestmaal klaar.” Tijdens de middelbare hotelschool liep Jadis stage bij meerdere Michelinster restaurants waaronder drie sterren restaurant ‘Oud Sluis’ van Sergio Herman. Tijdens deze stages realiseerde ze zich dat wat ze zelf heel normaal vond, ‘een fris element in je eten’ voor veel thuiskoks nog onbekend terrein is. 

Omdat de middelbare hotelschool niet heel veel diepgang omtrent voeding had, is ze in 2014 begonnen met de opleiding Food Innovation aan de HAS Hogeschool in Den Bosch. Een hbo-studie gericht op voeding en voornamelijk conceptontwikkeling in de foodbranche. Waarbij duurzaamheid, innovatie, korte keten en biologisch eten veel aan bod kwam. Tijdens deze studie heeft Jadis de mogelijkheid gekregen in het laatste jaar een ander afstudeertraject te volgen, waarbij ze in een klein clubje met studenten van de hele HAS met haar eigen bedrijf kon afstuderen. Hierbij is ze o.a. gecoacht door directeur Bob Hutten van Hutten catering en het schrijven van een ondernemersplan was haar afstudeeropdracht. "Tijdens mijn afstuderen was The Lemon Kitchen al een goedlopend bedrijf en nu 1,5 jaar later heb ik een mooi kantoor en ben ik super trots dat mijn kookboek in april 2020 uit komt. The Lemon Kitchen is een culinaire website met de biologische citroen in de hoofdrol, waarbij ik mij voornamelijk richt op receptontwikkeling, foodstyling en professionele fotografie als een totaal pakket. Het kernwoord fris dat voel, zie & proef je overal in terug!“

Meer lezen over Jadis? Bekijk haar website thelemonkitchen.nl.