dorian van rijsselberghe

ambassadeur-dorian-van-rijsselberghe
Dorian is ambassadeur van Ekoplaza en zet zich daarnaast in voor Plastic Soup Foundation. Hij is gepassioneerd over presteren in sport en plezier in het leven. Hij staat open voor de wereld en de mensen die hij daarin is tegengekomen. Dat heeft hem veel gebracht op persoonlijke vlakken maar ook binnen topsport: het tweemaal winnen van goud tijdens de Olympische Spelen van Londen in 2012 en Rio de Janeiro in 2016.
erikdoes-ambassadeur-dorianvanrijsselberghe
ambassadeur-dorianvanrijsselberghe-watersport

Samenwerking Ekoplaza

“Ik ben opgegroeid op een biologisch-dynamische boerderij op Texel. Ik ben dus mijn hele leven al heel bewust bezig ben met wat ik eet en drink. Een samenwerking met Ekoplaza was voor mij een logische stap. Ik heb de ervaring dat je lichaam veel beter functioneert op biologische voedingsproducten. Als ik op plekken ben waar biologische voeding moeilijker verkrijgbaar is, merk ik dat direct aan een niet prettige verandering in mijn lichaam. Bij mij is dat effect natuurlijk vrij extreem gezien mijn sport, maar voeding is belangrijk voor ieders lichaam.”

Bio is voor iedereen

“In California waar ik woon, is het opmerkelijk hoe bewust mensen met gezonde, verse producten bezig zijn. Daar vind je ook de meeste biologische landbouw en dus is het aanbod veel groter dan hier in Nederland. Wat dat betreft mogen er wel meer Ekoplaza’s komen: zij halen biologisch helemaal uit de geitenwollensokken-sfeer. Gelukkig maar, want biologisch heeft daar niets mee te maken. Want hoewel de winkels er steeds hipper uitzien en met de tijd meegaan, blijft Ekoplaza vasthouden aan haar roots.”

No mass production! 

“Mensen denken vaak dat biologisch duur is, maar ze realiseren zich niet dat je voor dat geld veel meer voeding en veel minder lege vulling krijgt. Voor mij hoeft dat niet wetenschappelijk bewezen te zijn. Mijn lichaam geeft mij voldoende bewijs. Wat wel bewezen is, is het verschil in de manier van produceren: zoals geen pesticiden of antibioticagebruik bij dieren. Eet je niet-biologisch, dan krijg je dat soort rommel toch binnen. Ik ben ook vader en moet er niet aan denken dat dit in dat pure kinderlijfje komt! Mensen willen mass production - veel voor weinig – maar zo kunnen we niet blijven leven. Als je ziet wat er allemaal wordt weggegooid, dan vraag je je af hoe lang we dit nog gaan volhouden.”