palmolie problematiek

palmolie

Palmolie is een handige grondstof en het is goedkoop. Daarom kapt men oerwoud om plantages aan te leggen. Dat tast het leefgebied aan van de orang-oetan. Palmolie is vanwege de consistentie een mooi product. Het zit dus in veel voedingsmiddelen, ook bij ons. Wij garanderen dat de palmolie in ons assortiment biologisch is en de herkomst transparant. Niet afkomstig uit Borneo of Azië. Zo vormt deze palmolie geen gevaar voor de orang-oetan.

Ons huismerk is zelfs volledig palmolievrij. Gewoon om te laten zien dat het kan.

Deze keuzes maakt Ekoplaza

Assortiment dat uit het schap verdwijnt

  • Geen garantie voor RSPO
  • Geen transparantie over de herkomst

Wij focussen ons op volledige transparantie en daarom zijn we ook hierover in gesprek met onze leveranciers. We willen de garantie dat de palmolie niet uit een probleemgebied afkomstig is. Is dit bij producten wel het geval, dan verdwijnen die direct uit ons assortiment.

Assortiment dat aanpassingen nodig heeft

  • Deels palmolie met goede status, maar niet 100%
  • Wel RSPO, maar nog geen transparante herkomst

Is het product nu nog onacceptabel, maar verbetering mogelijk dan gaan we in gesprek om voor het einde van dit jaar een stap te zetten richting groene categorie. Uiteindelijk willen wij als Ekoplaza voor jou als consument altijd gegarandeerd een duurzaam product kunnen aanbieden.

Goed assortiment zonder benodigde aanpassing

  • Plamolievrij
  • Alle palmolie RSPO & Bio & transparante herkomst (bewezen betrouwbaar, dus NIET uit Azië en specifiek Borneo)

Wij willen dat jij als consument producten kunt kopen zonder dat jij je zorgen hoeft te maken over de negatieve impact op de palmolieproblematiek. Omdat wij voor jou 100% duurzaam kiezen, hoef jij bij onze producten niet de ingrediëntendeclaratie na te pluizen.