biodynamische landbouw

Demeter is het kwaliteitskeurmerk voor biodynamische landbouw en voeding. Dit gaat nog een stap verder dan biologisch. Je herkent biodynamische producten in onze winkel en webshop aan het Demeter logo. Op biodynamische bedrijven staan dierenwelzijn en biodiversiteit centraal.

een levende bodem

Een levende bodem zorgt voor vitale gewassen en dat levert producten vol energie en levenskracht op. Door de bodem niet uit te putten en regelmatig andere gewassen te telen, blijft deze gezond. Granen bijvoorbeeld, maken door hun diepe wortels de grond lekker luchtig. Het stro van de graanplanten is een heerlijk bed voor de dieren. En hun mest? Daar krijg je weer een rijk bodemleven van. Zo sluit je de kringloop maximaal.

maike-appels-2

Het grootste aanbod demeter

Investeren in de toekomst

Bij biodynamische landbouw houden koeien hun hoorns, varkens hun staart en de bodem blijft maximaal vruchtbaar en vol levenskracht. Ook voor toekomstige generaties. Bij Ekoplaza hebben we een groot aanbod van deze Demeter-producten. Het grootste in zijn soort om precies te zijn. Omdat we in Demeter een voorbeeldfunctie zien.