De lente op je bord

Bij Ekoplaza kiezen wij voor de lekkerste groenten van het seizoen. Zo halen we onze producten van zo dichtbij mogelijk, het liefste uit Nederland. De telers en Ekoplaza helpen elkaar: onze telers weten dat wat ze telen ook in de winkel belandt, wij hebben ‘gegarandeerd’ aanbod en jij kunt genieten van verse biologische seizoensgroenten.

Frisse energie

In de lente snakt iedereen naar frisse energie! De onderstaande groenten bevatten in vergelijking met andere groenten die in de lente beschikbaar zijn, de meesten vitamines en mineralen. Valt je iets op? Het zijn allemaal bladgroenten. De bladeren vangen alle energie die de zon geeft en zorgen hiermee dat jij lekker veel lente-energie binnenkrijgt.

Groenten en fruit uit de lente

Rucola

Rucola is een hele gezonde bladgroente bomvol vitamines en mineralen: vitamine A en K, kalium, calcium en ijzer. Deze sla heeft een pittige nootachtige smaak en wordt veel in de Italiaanse keuken gebruikt. Rucola zijn de blaadjes van mosterdkruid. Het blad is smal, donkergroen van kleur en sterk ingesneden. De smaak van rucola is pittig, iets bitter en nootachtig.

Spinazie

Om prestatieverhogend te kunnen sporten of werken heb je niet per se pillen nodig. Onderzoekers ontdekten dat je met gezond voedsel waarin het aminozuur tryptofaan zit, hetzelfde bereikt. Tryptofaan - zit onder meer in spinazie - stimuleert de aanmaak van serotonine en dat heeft een positieve invloed op de manier waarop je denkt en de fysieke en sociale wereld waarneemt.

Raapstelen

Raapstelen zijn echte ijzerbommetjes! IJzer helpt bij vermoeidheid en activeert de natuurlijke energie in je lichaam. Daarnaast bevatten ze vitamines A, C en K. Raapstelen, in de volksmond ook wel "kelen" genoemd, zijn de jonge blaadjes van koolplantjes. De lichtgroene blaadjes hebben een knapperige steel en licht-pittige smaak. Hoe verser, hoe lekkerder!

Lente gerechten

Asperges

Wit en groen. 'Gezond van grond tot mond!' Dat is de slogan van onze aspergeteler Erik uit Cromvoirt, die al ruim 40 jaar asperges teelt. Zijn natuurlijk gegroeide asperges komen uit gezonde grond om smaakvol te verdwijnen in jouw mond. 

Paksoi

Paksoi is een bron van vitamine A, K en C. Een groente boordevol vitamines en mineralen! De groente valt niet alleen op door de authentieke smaak, maar ook door de dikke, witte, knapperige stengels met grote, groene, sappige bladeren aan de bovenkant. Deze koolsoort wordt vaak gebruikt in Aziatische gerechten door de milde smaak.

Natuurlijk schoonmaakmiddel