ekomenu maaltijdsgemak op maat

ekomenu

Wil jij lekker, gezond en biologisch eten? Dat is niet altijd even makkelijk. Ekomenu helpt jou met een persoonlijk weekmenu dat 100% aansluit op jouw eigen wensen. Het is een biologische maaltijdbox met een keuze uit 13 leefstijlmenu’s. Met een flexibel lidmaatschap kun je wekelijks kiezen uit 25 nieuwe seizoensrecepten. Ekomenu doet de rest en zorgt dat je de recepten en ingrediënten gratis thuisbezorgd krijgt of af kunt halen in één van onze Ekoplaza filialen.

ekomenu uitproberen?

Ben jij nieuwsgierig geworden naar Ekomenu? Probeer het maaltijdboxabonnement van Ekomenu dan nu extra voordelig. Op de eerste box krijg je nu 50% korting met code LKRW622. Via onderstaande link wordt de korting automatisch verrekend.

Bestel je eerste box met korting

*Actievoorwaarden: met de actiecode krijg je 50% korting op je eerste box. Geldig t/m 31 januari 2023 en alleen geldig voor nieuwe klanten op de eerste bestelling van een flexibel lidmaatschap. Kan niet gecombineerd worden met andere acties. 

Gezond eten gemakkelijk gemaakt

Bij Ekomenu begrijpen ze maar al te goed dat iedereen anders is en een eigen leefstijl heeft. Daarom biedt Ekomenu biologische maaltijdboxen op maat. Je stelt wekelijks je eigen maaltijdbox samen uit 13 lifestyle-types en maar liefst 25 nieuwe seizoensgebonden recepten. De recepten worden samengesteld door chefs en diëtisten en zijn 100% biologisch.

Of je nu vegetarisch, veganistisch, koolhydraatarm, gluten- of lactosevrij eet of gewoon van variatie houdt. De producten zijn vers, goed houdbaar voor de gestelde periode en de maaltijden zijn makkelijk te bereiden. Je kunt Ekomenu afhalen in jouw Ekoplaza-winkel of aan huis laten bezorgen. Perfect als je druk bent en toch snel gezond wilt eten! 

De kosten per maaltijd zijn vanaf €5,19 per portie, afhankelijk van het aantal gerechten en het aantal personen waarvoor je bestelt. Per box zijn de kosten vanaf €39,95 inclusief bezorging.

Wat je eet heeft een grote impact op je eigen gezondheid, maar ook op de gezondheid van onze planeet. Ekomenu biedt je een lekker en future-proof menu dat je zelf samenstelt, afhankelijk van jouw doelen en eetwensen. In je account zie je jouw persoonlijke Groente, Vitaliteit, COen Water foodprint. 

Lees meer

ekomenu-groente-fruit

Hoe werkt het?

Ga naar Ekomenu.nl en stel zelf je persoonlijke menu samen in 3 makkelijke stappen: 

  • Kies het menu dat past bij jouw lifestyle, kies het aantal personen en het aantal maaltijden.
  • Wekelijks kun je van menu wisselen en je recepten uitzoeken. Je kunt ook extra recepten toevoegen. 
  • Kies thuisbezorgen of afhalen bij Ekoplaza en je vaste lever- of afhaaldag.

Een flexibel lidmaatschap

Ekomenu werkt met een flexibel lidmaatschap waarbij je wekelijks kan pauzeren of opzeggen. Wil je één keer een proefbox ontvangen? Dat kan ook. 

Na je eerste bestelling heb je je eigen Ekomenu account. Hier kun je wekelijks al je wijzigingen doorgeven. Wil je een weekje je box niet ontvangen dan zet je de kalender voor die week op rood. Wil je liever een andere afhaaldag of -locatie dan wijzig je die. Heb je Mijn Persoonlijk Menu dan kies je hier wekelijks jouw recepten.

Hoe ontvang ik recepten?

De maaltijden worden per recept in een papieren zak aangeleverd, die daarna bij het oud papier kan. De verse ingrediënten zitten los in de zak zonder onnodige verpakkingsmaterialen, dus beter voor het milieu.

Elke box bevat receptenkaarten van de geleverde maaltijden. Met een duidelijk overzicht van de ingrediënten, de hoeveelheden, de bereidingswijze en de voedingswaarde-informatie. Daarnaast is er een begeleidende e-mail met een overzicht van de gerechten, een advies m.b.t. de volgorde, de herkomst van de producten en de recepten voor de volgende week. Je kunt de recepten ook op de website bekijken.

Hoe lang duurt de bereiding?

De bereidingstijd is meestal circa 30 minuten. Als je nog niet zo ervaren bent of als je geen keukenmachine hebt kan het wat langer duren. 

Waar halen ze de ingrediënten vandaan?

Behalve dat alle ingrediënten het biologische keurmerk dragen, zijn de verse ingrediënten van het seizoen en zo mogelijk van Nederlandse telers en boeren. Ekomenu gaat voor topkwaliteit, dit houdt in dat alle producten biologisch gecertificeerd zijn en het vlees heeft het 3-sterren-keurmerk.

Recepten van Ekomenu