Welkom bij Ekoplaza

Start je bestelling door een afdeling te kiezen.

VERDER
1/4
Boodschappen doen

Zoek snel naar gezonde producten

Je kunt met een lijstje samenstellen.

VERDER
2/4

Dit is jouw lijstje en mandje.

Hier verzamel je jouw boodschappen en rond je het bestelproces af. Kies voor thuisbezorgen of afhalen bij éen van onze winkels bij jou in de buurt.

VERDER
3/4
Boodschappen doen

Your Organic Nature als beste uit Questionmark margherita-wijzer!

22 september 2017 - Recipes , Informatie , Algemeen , Inspiratie , Duurzaamheid

Onze verse pizza margherita van Your Organic Nature is als beste uit de Questionmark margherita-wijzer gekomen. En daar zijn wij trots op!

Onze pizza…
1. Voldoet aan maximale aantal kilojoule per hoofdgerecht.
2. Voldoet aan het authentieke margherita recept
3. Bevat geen onnodige toevoegingen, zoals toegevoegde suikers
4. Is met aandacht voor milieu en dierenwelzijn gemaakt (100% biologisch)

Volgens authentiek recept
Deze pizza van Your Organic Nature wordt gemaakt met een authentieke Italiaanse bodem die in een echte houtgestookte steenoven is gebakken. De pizza's worden met zorg met de hand belegd, uiteraard met de lekkerste biologische ingrediënten. Pizza margherita is belegd met Mozzarella en saus van zongerijpte tomaten! Bestel 'm hier

De margherita-wijzer
Questionmark vergeleek het pizza margherita-aanbod van vijf retailers (Albert Heijn, Jumbo, Ekoplaza, Plus en Lidl) op voedingswaarde, zout en de aanwezigheid van een biologisch keurmerk. Het deed dit deels aan de hand van de schijf van vijf richtlijnen van het Voedingscentrum. Eén van de voorwaarden heeft betrekking op de hoeveelheid zout en energie per hoofdgerecht.

Deze QM-wijzer is gebaseerd op de product etiketinformatie van producten en is samengesteld aan de hand van de hoeveelheid energie per 100 gram (33,3 % score), de hoeveelheid zout per 100 gram (33,3 % score) en de toekenning van een biologische keurmerk (33,3%). De test wijst uit:

  • Deze pizza voldoet aan het maximale aantal kilojoule per hoofdgerecht. Het Voedingscentrum adviseert dat een hoofdmaaltijd – omgerekend – 2918 kilojoule aan energie mag bevatten om binnen de Schijf van Vijf te passen. Met 2699 kilojoule past deze pizza daar binnen.
  • Deze pizza komt overeen met het authentieke recept en bevat geen onnodige toevoegingen
  • Geen van de geteste pizza voldoet aan het zoutcriterium van een hoofdgerecht (2 gram per hoofdgerecht). Met 3,4 gram zout zit de pizza van Your Organic Nature daar boven.

Steven IJzerman over het terugdringen van het zoutgehalte:

‘Het terugdringen van de zoutgehaltes in onze producten is een proces waarmee onze inkopers continu bezig zijn. Dat geldt uiteraard ook voor versmaaltijden zoals pizza’s. We verwachten óók binnen deze productcategorie verbeterslagen te maken. Het zoutgehalte is een van de elementen waarmee wij versterkt rekening houden.’

Over Questionmark
Questionmark is een onafhankelijke stichting die consumenten in staat stelt om met objectieve informatie over gezondheid en duurzaamheid van voeding, zelf een bewuste keuze te maken. Questionmark duidt en brengt alle aspecten die een rol spelen in een keuze voor voeding samen; gezondheid, milieu, mensenrechten en dierenwelzijn. Questionmark maakt deze informatie gratis beschikbaar via apps en website. Neutraal en onafhankelijk werkt Questionmark aan een duurzamer, diervriendelijker, gezonder en socialer voedselsysteem.

Over Ekoplaza -

Onderscheidend biologisch

 Lees meer artikelen van Ekoplaza -

Ook interessant