Welkom bij Ekoplaza

Start je bestelling door een afdeling te kiezen.

VERDER
1/4
Boodschappen doen

Zoek snel naar gezonde producten

Je kunt met een lijstje samenstellen.

VERDER
2/4

Dit is jouw lijstje en mandje.

Hier verzamel je jouw boodschappen en rond je het bestelproces af. Kies voor thuisbezorgen of afhalen bij éen van onze winkels bij jou in de buurt.

VERDER
3/4
Boodschappen doen

De Halm bestaat al bijna 40 jaar. In 1977 stond Harry van Grinsven aan de wieg van de graanpletterij. Hij kwam erachter dat er weinig onbewerkte granen van Nederlandse bodem beschikbaar waren en wilde daar verandering in brengen. Hij ging op zoek naar Nederlandse boeren die granen verbouwden en ging op zolder met een hamer aan de slag om de beste manier van pletten te vinden. Dat is pas ambacht.

Dichtbij als basis

De granen die bij De Halm verwerkt worden, komen bij voorkeur van Nederlandse bodem. Doordat ze o.a. een overeenkomst hebben met Stichting Brabants Landschap kunnen ze in overleg bepalen welke granen er komend jaar gezaaid gaan worden. Mooi voor het landschap, fijn voor de boeren én prettig voor De Halm. De vijf granen die ze het meest gebruiken zijn haver, gerst, rogge, tarwe en spelt. Deze granen komen allemaal van Nederlandse bodem en vormen de basis voor alle muesli’s van De Halm!

Samenwerken met Pascalle & Matthijs

De schrijvers van het boek Havermoutje deden via social media een oproep; wie kon hen helpen aan ‘steel cut oats’ (havergrutten)?  Een van hun favoriete haverproducten, dat ze in Nederland niet konden vinden. De Halm kwam te hulp; ze maakten eigenlijk al havergrutten, als tussenstap in het proces. En zo gebeurde het: havergrutten en haverzemelen van De Halm zijn nu bij ons verkrijgbaar!

Maak het eens zelf!

Bij De Halm weten ze maar al toe goed hoe heerlijk het ruikt als er granen geroosterd worden. Met De Afbakkers kun je ook thuis deze heerlijke geur in je keuken ervaren. In een handomdraai tover je een heerlijke granola of mueslireep uit de oven. Dat wordt genieten!