Welkom bij Ekoplaza

Start je bestelling door een afdeling te kiezen.

VERDER
1/4
Boodschappen doen

Zoek snel naar gezonde producten

Je kunt met een lijstje samenstellen.

VERDER
2/4

Dit is jouw lijstje en mandje.

Hier verzamel je jouw boodschappen en rond je het bestelproces af. Kies voor thuisbezorgen of afhalen bij éen van onze winkels bij jou in de buurt.

VERDER
3/4
Boodschappen doen


Bij ABBOT KINNEY’S maken ze lekkere plantaardige producten van de allerbeste ingrediënten. Vietnamese kokosmelk bijvoorbeeld, Tuono amandelen uit Sicilië of Alfonso mango’s uit India. Dat smaakt het best, en is voedzaam en goed voor je. Dat vinden ze belangrijk en wij ook! ABBOT KINNEY’S gebruikt zo weinig mogelijk ingrediënten en je vindt nooit onnatuurlijke toevoegingen in hun producten. Dat is ABBOT KINNEY’S: lekker, voedzaam en plantaardig.

Simpel & Plantaardig
Plantaardig eten is om veel redenen een goed idee. Je lijf is erop gebouwd om plantjes te eten, en een plantaardig dieet is een stuk milieuvriendelijker. Bij Abbot Kinney’s willen we graag een bijdrage leveren aan een plantaardigere wereld. Als je de juiste producten bij elkaar kiest, kun je bijzonder lekkere dingen maken die goed voor jou zijn en goed voor de planeet.

Neem bijvoorbeeld onze Coco Start met mango, hiervoor gebruiken we de wereldberoemde Alfonso mango’s van de westkust van India. Ze zijn prachtig donkergeel van binnen, en zijn erg vezelrijk, en dat maakt natuurlijk mooie puree. Daarnaast zijn ze ook nog eens heerlijk zoet en vol van smaak waardoor we niks hoeven toe te voegen, zelfs geen suikers! Gewoon puur is de natuur op z’n best.

“We geloven in de kracht van de eenvoud. Als je de beste amandelen of kokosnoten vindt en je hebt een goed recept, dan heb je verder niet zo veel meer nodig.”

Alles wat je wilt weten over Almond Start
De Almond Start is een product waar wij trots op zijn. En daarom is het de hoogste tijd om alles ins- and outs te vertellen over dit plantaardige alternatief voor yoghurt. Wat is er zo bijzonder aan de Almond Start en waar komen de amandelen vandaan?

De noten dus, deze komen uit Sicilië. Deze biologische Siciliaanse Tuono amandelen hebben een fijnere smaak dan de amandelen uit Spanje of Californië die je vaak tegenkomt in de winkels. In september worden de amandelen geoogst, gekraakt en geblancheerd om hen te ontvellen. Door de amandelen heel fijn te malen en water toe te voegen krijg je ‘amandelmelk’. Van deze ‘melk’ maken wij een plantaardig alternatief voor yoghurt. Wist je dat onze Almond Start voor 15% uit amandelen bestaat? Dat is drie keer meer dan bij een amandelmelk die je in de winkel koopt!

Hoe zijn ze eigenlijk ontstaan?

In 2014 waren er twee ondernemende kerels, Gijs en Jimme. Ze kenden elkaar van een ondernemersclub en waren op zoek naar een idee om voor zichzelf te beginnen toen iemand ze een recept voor kokosyoghurt liet proeven. Het was yoghurt, maar voller en zachter en vreselijk lekker. Het was liefde op het eerste gezicht. De yoghurt was simpel, lekker en verantwoord en de boys besloten op onderzoek uit te gaan. Eerst naar Singapore, Thailand en Vietnam om alles te leren over kokosnoten en kokosmelk. daarna volgden er eindeloze tests. Toen het beste recept gemaakt was kwam de echte romantiek van het ondernemerschap: om de beurt om vijf uur op om de eerste Coco Starts te maken, te testen en uiteindelijk te verkopen.

Al snel staan ze tot ‘s avonds laat samen cupjes te vullen om aan de groeiende vraag te voldoen. Als in 2015 de eerste groothandel zich meldt, is het hoog tijd om over te schakelen op machines. Gelukkig kan het complete simpele recept behouden blijven, maar wat een luxe... In 2016 kunnen de jongens weer genieten van hun nachtrust, want inmiddels krijgen ze hulp van een gemotiveerd team. Het avontuur is nog lang niet voorbij! Geniet van hun producten!